Tači: Kurti je lažljivac, kukavica, antiamerikanac i neznalica!

Tači: Kurti je lažljivac, kukavica, antiamerikanac i neznalica!

Predsednik Kosova Hašim Tači je u postu na Fejsbuku izvređao premijera Aljbina Kurtija nazivajući ga “lažljivcem”, “kukavicom”, “antiamerikancem” i “neznalicom”. On je napisao da je Kurti “posvećen uništavanju istorijskih saveza” i dodao da su njegove izjave o “tajnim sporazumima između Kosova i Srbije uvredljive i opasne za odnos Kosova sa SAD”.

Kosovski predsednik konstatuje da je Kurtijevo “protiv” Sjedinjenih Američkih država “počelo u vreme konferencije u Rambujeu”.

Kurti je, prema Tačijevim ocenama, bio “protiv Klintonove administracije”, “čak i u Beču, protiv Bušove administracije”, dok je u procesu razgraničenja sa Crnom Gorom bio protiv “administracije Obama-Bajden”.

“Čak i kada Trampova administracija nudi međusobno priznavanje, Kurti se opet protivi. Kurtijeva jedina konstanta je na suprotnoj strani Amerike. Na suprotnoj strani istorije”, napisao je Tači.

“Narod Kosova ima veru u Sjedinjene Države. Savez sa SAD je svetinja. Svi smo dužni da ga štitimo”, napisao je Tači.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je danas na vanrednoj sednici Skupštine Kosova optužio predsednika Kosova Hašima Tačija da je njegov cilj da slomi Kurtija i Vladu na čijem je čelu “kako bi nesmetano mogao da potpiše sporazum sa Srbijom”, koji je, prema njegovim rečima, već dogovoren.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare