Tadić: Ne bi me čudilo da Vučić svojim sledbenicima krene da prepisuje recepte

Tadić: Ne bi me čudilo da Vučić svojim sledbenicima krene da prepisuje recepte

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da se uporedo sa borbom protiv koronavirusa i “pod plaštom” te borbe, “sprovodi najbrutalnija funkcionerska kampanja u novijoj istoriji Srbije”.

“Vučić više nije samo čovek iznad svih zakona i institucija, nego i specijalni vaspitač nacije koji se u svakodnevnim orvelovskim obraćanjima lično bavi svakim detaljem, sve odluke zavise od njegove dobre volje, sva pomoć koja dolazi je zbog njegovih ličnih kontakta i tako dalje”, rekao je Tadić, nekadašnji predsednik Srbije, za list Danas.

Kako je rekao, “time se stvara lažni utisak da od njega lično zavisi život i smrt svakog čoveka Srbiji i da bi svi koji prežive trebalo njemu lično da budu zahvalni”.

Tadić je rekao i da je očigledno da su “određeni lekari selektovani da zapravo budu medijski lekari i javni podržavaoci ove vlasti”.

Tadić: Ne bi me čudilo da Vučić svojim sledbenicima krene da prepisuje recepte
Printscreen/ TV Nova

Tadić: Ne bi me čudilo da Vučić svojim sledbenicima krene da prepisuje recepte

“Tako smo došli ne samo u komičnu, već i opasnu situaciju, da lekari koji se obraćaju javnosti sve više postaju političari, a Vučić sve više preuzima ulogu lekara. Ne bi me čudilo da posle ovog medijskog izleta u medicinu, njegovi najfanatičniji sledbenici krenu da mu se obraćaju sa zahtevom da im prepisuje recepte”, rekao je Tadić.

Kako je rekao, ne može se imati potpuno poverenje u lekare koji upućuju kritike građanima, a nijednu kritiku vlasti koja je ismeva virus u vreme kada su i zaraženi svi ovi građani.

“Kao što sam smatrao da je bilo potrebno da i pre donošenja odluke o bojkotu svi zajedno tu odluku prodiskutujemo u svim njenim aspektima i da izađemo istovremeno sa jedinstvenim stavom, tako i sada smatram da bi, s obzirom na novonastalu situaciju i ponašanje vlasti tokom ove krize, bilo odgovorno da svi zajedno prodiskutujemo odluku o bojkotu”, rekao je Tadić na pitanje o izborima.

Ocenio je da razvoj događaja može biti takav da opozicija proceni da ima čak još jače razloge za bojkot, ali i da jedino odgovorna i adekvatna odluka bude odustajanje od bojkota.

N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare