Toma Nikolić kandidat patriotske opozicije za predsednika! Dobio podršku SAD i Rusije

Izvor:
Politički.rs
Iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora, jutros nam je stigla ekskluzivna informacija da će Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima biti protivkandidat bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nezadovoljni ogromnim uticajem Nemačke, kako na Aleksandra Vučića  tako i na srpsku opoziciju, kao i zbog ugrožavanja njihovih, kako ekonomskih, tako geostrateških interesa u Srbiji, diplomate SAD i Rusije zadužene za Srbiju i Zapadni Balkan, dogovorile su da Tomislav Nikolić, kao neko ko je imao njihovu podršku i 2012. izađe na predsedničke izbore i predvodi tzv. patriotsku opoziciju.

Ovih dana je obavljen razgovor sa Nikolićem, koji je uvek bio korektan sagovornik i Rusije i svake administracije SAD. Nikolić je zahtev prihvatio, delom zato što je svestan u kakvoj se tragičnoj situaciji zemlja nalazi a delom zbog prilike da se lično osveti Aleksandru Vučiću.

Juče je predlog preko izaslanika prenet i strankama  i liderima patriotskog i suverenističkog bloka, koji su prihvatili da podrže Nikolića i daju mu svu logističku podršku. Po informacijama koje imamo, predlog stranaca je više bio zahtev nego predlog, te su se tu našli i oni koji su do juče bili na krv i nož.

Tomislav Nikolić je za sada dobio podršku od Saše Radulovića iz “Dosta je bilo” i Milana Stamatovića iz “Zdrave Srbije”. Najveće iznenađenje je da je Tomislav Nikolić dobio podršku i od Mlađana Đorđevića i pokreta “Oslobođenje”, koji se do danas sa svojim pokretom zalagao za bojkot izbora. Đorđević je pre par meseci, iz Moskve, iznosio predlog koji je u Rusiji bio primljen sa odobravanjem, da Ivica Dačić, kao predsednik Skupštine Srbije preuzme mesto v.d. predsednika Republike i vodi tehničku Vladu do novih regularnih izbora. Po svemu sudeći, jedan poziv iz Kremlja je dovoljan za promenu politike.

Dmitrij Peskov, potparol Kremlja i Mlađan Đorđević

Pokušali smo Đorđevića da kontaktiramo kako bi nam potvrdio koliko su ovi navodi tačni, međutim, Mlađa, za koga važi da uvek ispoštuje novinare i saradnike, od jutros se ne javlja na telefon.

Tomislavu Nikoliću smo poslali više poruka i mejlova, na koje do sad niko nije odgovorio. Stamatovića i Radulovića smo pokušavali bezuspešno da dobijemo preko službenih telefona.

Ko će se sve još priključiti ovom bloku, i da li će tu da se nađe Ivica Dačić i SPS, što bi značilo apsolutni poraz i slom Aleksandra Vučića, obaveštavaćemo vas u narednim danima.

Zanimljivo je da su se baš danas na nekoliko srpskih portala, registrovanih u Americi, pojavili tekstovi o potrebi ujedinjenja patriotske opozicije u blok koji bi činili baš Radulović, Đorđević i Stamatović.

Poučeni dugogodišnjim iskustvom, znamo da su takvi tekstovi najava za ono što će se nesumnjivo desiti.

Патриотска и српска грађанска опозиција да се окупи око Ослобођења, Здраве Србије и ДЈБ!

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare