Tomin sin Radomir najviše veruje svastici: “Ja, sa sve svojom svastikom, odgovaram narodu”

Tomin sin Radomir najviše veruje svastici: “Ja, sa sve svojom svastikom, odgovaram narodu”

Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović optužio je aktuelnog gradonačelnika Radomira Nikolića za nepotizam zbog zapošljavanja pašenoga pre 20 dana na mesto koordinatora u “Parking servisu”.

Stevanović je na sednici Skupštine grada rekao da je Nikolić ranije doveo i svastiku iz Kraljeva da bude direktorka Javnog stambenog preduzeća. Nikolić je odgovorio da je svoje ljude, među njima i svastiku, doveo jer u njih ima najviše poverenja. S druge strane, Stevanovića je takođe optužio za nepotizam u vreme kada je bio gradonačelnik.

Tomin sin Radomir najviše veruje svastici
Printscreen

Stevanović je Nikolića optužio da je doveo i planera iz Novog Sada da radi dva dana u nedelji i “da on meni crta Hipodrom i Daničićevu ulicu kako on hoće, a ne Kragujevčanin koji diše sa ovim gradom”.

“Imate čoveka koji je vama savetnik za investicije i saradnju sa Vladom, nemam ništa protiv – treba, ali gde piše”, pitao je Stevanović.

Na Stevanovićeve optužbe za nepotizam Nikolić je odgovorio rečima: “korila ovca kozu” i pitao Stevanovića da li je njemu sestrić bio direktor SC “Park” kada je bio gradonačelnik. Pitao ga je zatim šta je preče – svastika ili sestrić.

Aktuelni gradonačelnik Kragujevca je bivšem rekao da može da mu kaže i u kakvom je stanju njegov sestrić ostavio SC “Park”, ali neće jer ga “voli kao drugara iz detinjstva”.

Tomin sin Radomir najviše veruje svastici: "Ja, sa sve svojom svastikom, odgovaram narodu"
Printscreen

“Mnogo je teško kada nosite kompletnu odgovornost i kada od vas sve zavisi. Oslanjate se na ljude u koje imate poverenja, ja sam se oslonio na ljude u koje imam poverenje. Imao sam pravo na to. Narod me za to izabrao. Ja, sa sve svojom svastikom, odgovaram narodu”, rekao je Nikolić.

Pročitajte još  Počeo Arsenal fest u Kragujevcu

Kazao je da je on odgovoran za to kako radi njegova svastika.

“S obzirom da ona vodi preduzeće u kome su gradske pare, pare građana Kragujevca, ja sam morao nekog svog tamo da stavim, jer sam u nju imao najviše poverenja, ona je stari bankar. E, tako sam ja doneo odluku”, rekao je Nikolić.

Kazao je da je znao da će Stevanović za to da ga proziva i da će građani reći “postavio svastiku za direktorku”, ali je istakao da je ona “uspešna direktorka”.

Tomin sin Radomir najviše veruje svastici

O dovođenju čoveka iz Novog Sada

Nikolić je na Stevanovićeve kritike za izbor rukovodilaca u oblasti urbanizma i planiranja rekao da je dovođenjem čoveka iz Novog Sada, koji je bio direktor Republičke agencije za prostorno planiranje, i angažovanjem čoveka iz Kragujevca van javnog sektora, pokušao da preseče “kragujevačke veze” između investitora, Direkcije za urbanizam i Uprave za planove i izdavanje građevinskih dozvola.

Naveo je da je to bio “splet korupcije i kriminala” koji je ostavljen posle Stevanovića i da je to i dan danas “nepopravljivo”. Nikolić je rekao da je u vreme mandata Stevanovića Kragujevac urbanistički upropašćen, jer su se donosili planovi da se prave “kuće na kuće, zgrada na zgradu”, pa u centru grada više ne može da se diše.

“Što je najgore, to je nepopravljivo”, rekao je Nikolić i dodao da je ceo mandat pokušavao da nađe način da to ispravi, ali to, kako je rekao, ne može da se ispravi.

Beta

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare