UDS: Dačić svojim teorijama zavere širi strah od vakcina

UDS: Dačić svojim teorijama zavere širi strah od vakcina

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) najoštrije je danas osudila izjave šefa srpske diplomatije Ivice Dačića o vakcini protiv koronavirusa.

Ta stranka ocenjuje da je “Dačić svojom izjavom podsticao širenje strahova i neizvesnosti, dovodeći u pitanje i opravdanost vakcinisanja i sve do sada poznate medicinske nalaze o poreklu virusa i najboljim načinima za njegovo prevazilaženje”.

“Osuđujemo skandalozno i opasno ponašanje ministra Ivice Dačića koji je u intervjuu za TV Prva podgrevao strahove stanovništa od vakcinisanja, na uobičajeno estradni način prepričavao najbesmislenije teorije zavere i unosio zabunu među milione ljudi u ovoj zemlji za koje je, kao i za čitavo čovečanstvo, nada u pronalazak vakcine jedini izlaz za trajno rešenje problema kovida-19”, navodi se u saopštenju ove stranke.

Oni napominju da se time nanosi velika šteta jer Srbija već godinama ima probleme sa padom procenta vakcinacije, koji su i inače nastali uglavnom zbog snažne javne kampanje protiv bezbednosti vakcinisanja.

UDS: Dačić svojim teorijama zavere širi strah od vakcina
Printscreen/ Prva TV

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije danas da smatra da je nemoguće da se vakcina protiv korona virusa pojavi za tako kratko vreme kao što je septembar, a kako se najavljuje.

“Ako neko izbaci vakcinu u septembru ja mogu da vam garantujem da je to smišljeno mnogo ranije. Nemoguće da je to za tako kratko vreme”, rekao je Dačić za TV Prva.

Dodao je da se tu ne radi o teoriji zavere, nego je život.

“Nisam protiv vakcinacije, ja sam protiv politizacije cele priče. Ja ću se vakcinisati kada vakcina bude međunarodono verifikovana”, kazao je ministar.

Dodao je da i lekari imaju različita mišljenja o vakcinama i da to ne treba slušati.

Tanjug

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare