Vlada Kosova ponudila uspostavljanje američke vojne baze na Kosovu

Izvor:
Beta

Ministar odbrane Armend Mehaj je tokom sastanka u Pentagonu sa podsekretarom Ministarstva odbrane Kolinom Kalom (Colin Kahl), ponudio uspostavljanje stalne američke vojne baze na Kosovu, što će kako je ocenio uveliko doprineti miru i regionalnom razvojui stabilnosti na Balkanu.

“Što se tiče unapredjenja stalnog partnerstva, u ime Vlade Republike Kosovo ponudio sam podsekretaru Kalu mogućnost da se uspostavi stalna američka vojna baza na Kosovu, smatrajući da bi to uveliko doprinelo miru i regionalnoj stabilnosti na Balkanu”, napisao je Mehaj na fejsbuku.

Mehaj je na fejsbuku napisao da je Kal ponovo potvrdio američku podršku Kosovu prema evroatlantskim integracijama, ističući da vizija predsednika Džozefa Bajdena za integraciju Zapadnog Balkana u EU ostaje na prioritetnoj listi.

“S tim u vezi, zahvalio sam se podsekretaru Kalu na američkoj podršci Kosovu u unapredjenju demokratije i postizanju ciljeva članstva u evroatlantskim strukturama”, kaže kosovski ministar odbrane.

Mehaj je napisao da je sa svoje strane, podsekretar Kal izrazio najveću zahvalnost za saradnju i partnerstvo, zahvalivši na posvećenosti Kosova humanitarnoj operaciji za smeštaj avganistanskih izbeglica, u okviru operacije NATO-a koju predvode SAD.

“Podsekretar Kal je takodje naglasio da će podrška unapredjenju kapaciteta Bezbednosne snage Kosova biti kontinuirana, dok je pozitivno ocenio pripreme za sledeće mirovne misije, čime je dodatno povećana uloga Kosova i njegov doprinos miru i globalnoj bezbednosti”, napisao je Mehaj.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare