Vučić čestitao Putinu Dan pobede

Vučić čestitao Putinu Dan pobede
Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu 75. godišnjicu pobede nad fašizom ocenivši da je “Dan pobede jedan od najsvetlijih datuma u istoriji čovečanstva”.

“Čast mi je što su naši narodi zajedno prošli teška iskušenja u plemenitoj misiji da oslobode svet od najvećeg zla dvadesetog veka, pregazivši strah i prezrevši smrt”, navodi se u čestitki za Putina koju je Vučić uručio ambasadoru Rusije u Beogradu Aleksandru Bocan-Harčenku, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Vučić je u čestitki Putinu naveo i da su “Srbija, Rusija i svet sada ponovo zajedno u borbi, ovaj put sa nevidljivim neprijateljem, koronavirusom, koji ne zna za granice”.

Uz izraze saosećanja zbog žrtava, Vučić je Putinu izrazio zahvalnsot što je u trenucima najvećeg izazova za Rusiju iskazao brigu za Srbiju i ljudsku i državničku solidarnost “upućivanjem velikodušne medicinske pomoći i tima Oružanih snaga”.

Printscreen

“Za nas je to potvrda Vašeg ličnog odnosa prema Srbiji, kao i potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva naših dveju zemalja. Naši odnosi se temelje na poštovanju, razumevanju i uzajamnoj podršci, što pokazuje i aktivna podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na kojoj smo iskreno zahvalni”, ističe se u Vučićevoj čestitki Putinu povodom Dana pobede.

Ambasador Bocan-Harčenko je zahvalio na pismu i naveo da će Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, biti dostojanstveno obeležen.

On je najavio da ambasada Rusije u saradnji sa Vladom Srbije i gradskim vlastima u Beogradu priprema niz manifestacija u skladu sa okolnostima.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Bocan-Harčenko su razgovarali o odnosima Srbije i Rusije, regionalnoj situaciji i posebno o Kosovu i Metohiji.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar