Vučić čestitao Putinu Dan pobede

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu 75. godišnjicu pobede nad fašizom ocenivši da je “Dan pobede jedan od najsvetlijih datuma u istoriji čovečanstva”.

“Čast mi je što su naši narodi zajedno prošli teška iskušenja u plemenitoj misiji da oslobode svet od najvećeg zla dvadesetog veka, pregazivši strah i prezrevši smrt”, navodi se u čestitki za Putina koju je Vučić uručio ambasadoru Rusije u Beogradu Aleksandru Bocan-Harčenku, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Vučić je u čestitki Putinu naveo i da su “Srbija, Rusija i svet sada ponovo zajedno u borbi, ovaj put sa nevidljivim neprijateljem, koronavirusom, koji ne zna za granice”.

Uz izraze saosećanja zbog žrtava, Vučić je Putinu izrazio zahvalnsot što je u trenucima najvećeg izazova za Rusiju iskazao brigu za Srbiju i ljudsku i državničku solidarnost “upućivanjem velikodušne medicinske pomoći i tima Oružanih snaga”.

Printscreen

“Za nas je to potvrda Vašeg ličnog odnosa prema Srbiji, kao i potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva naših dveju zemalja. Naši odnosi se temelje na poštovanju, razumevanju i uzajamnoj podršci, što pokazuje i aktivna podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na kojoj smo iskreno zahvalni”, ističe se u Vučićevoj čestitki Putinu povodom Dana pobede.

Ambasador Bocan-Harčenko je zahvalio na pismu i naveo da će Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, biti dostojanstveno obeležen.

On je najavio da ambasada Rusije u saradnji sa Vladom Srbije i gradskim vlastima u Beogradu priprema niz manifestacija u skladu sa okolnostima.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Bocan-Harčenko su razgovarali o odnosima Srbije i Rusije, regionalnoj situaciji i posebno o Kosovu i Metohiji.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare