Vučić: Dođite da me ubijete, da me sklonite odavde, ja nisam izdajnik!

Vučić: Dođite da me ubijete, da me sklonite odavde, ja nisam izdajnik!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je Srbija u teškoj situaciji zu vezi s Kosovom, a da on misli da narod toga nije svestan.

Posle sastanka s rukovodstvom Republike Srpske, rekao je da ljudi ne razumeju ili se prave da ne razumeju šta se desilo 1999. i 2008. godine i da se varaju ako misle da takve stvari mogu da prođu bez posledica.

“Svi budite protiv mene, svi dođite da me ubijete, da me sklonite odavde! Ljudi, to ne može! Zato je naša pozicija užasno teška. Ko god misli da je isto s Kosovom, kao što je bilo 91. i 95. – nije, a vi lažite sebe, lažite mene, lažite svakog od svojih! Ali, to mi nije bilo opredeljujuće u toj odluci da na najžešći način branim srpske interese na Kosovu i Metohiji, znajući šta smo sve izgubili”, rekao je Vučić u Predsedništvu.

Naveo je da je 1999. godine “proglašena delimična kapitulacija”, da je na proglašenje nezavisnosti Kosova 2008. “loše reagovano” i da je greška bilo pitanje Međunarodnom sudu pravde o legalnosti nezavisnosti Kosova.

“Mi smo uspeli da podignemo temu Kosova, iako znamo da je država gotovo u ćorsokaku i skoro bezizlaznoj situaciji”, ukazao je on.

Vučić: Dođite da me ubijete, da me sklonite odavde, ja nisam izdajnik!
Printscreen

Vučić je ponovio da je laž da će potpisati priznanje Kosova za šta sada samo “priprema teren”.

“Nisam nimalo uplašen za svoje mesto i nisam nikakav izdajnik kao što govore, uvek sam se borio srčano, i radom i energijom”, rekao je Vučić o sebi.

“Zamolio” je ljude da budu “racionalni i realni, da shvate da postoje dvostruki aršini i da za Srbe pravde nema”, ali ukazao i da “nema kukanja, nismo bili cvećke i platićemo cenu za to”.

Vučić je građane pozvao da, ukoliko žele da im neko “priča bajke o Kosovu”, na sledećim izborima izaberu drugog predsednika.

Onima koji kažu da bi lako odbili sve ponude o Kosovu, poručio je da “odu da žive tri dana u Kačaniku” pa da mu “jave kako im je bilo”.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Srbin
2 godine pre

Pa ti si bre isti Nikson. I on je javno na americkoj TV izjavio da nije “crook”, tj. prevarant…. i to pred najmanje 300 miliona gledalaca. A par dana nakon toga je abdicirao i nestao sa politicke scene.
Medjutim, tvoj slucaj je mnogo tezi, jer ti si mentalni bolesnik, psihopata, urodjeni lazov, lopuza, prevarant i spodoba koji nema postovanja ni za koga i ni za sta. Ti si neko ko nije trebao da se rodi. Bolje bi bilo da ti je majka kamen rodila, da krava ima o sta da cese du*e, nego sto je tebe rodila i napravila to sto si danas….tj. bolesni veleizdajnik, lopuza, lazov i unistitelj Srbije.
Ako ti Zapad ne pomogne, niko nece. Ti si zreo za dozivotan boravak u tapaciranoj sobi, ili za pocasni streljacki stroj u ime naroda.