Vučić: Izmislili vanrednu situaciju u Šapcu da bi ostali na vlasti

Vučić: Izmislili vanrednu situaciju u Šapcu da bi ostali na vlasti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da vlasti u Šapcu nisu u stanju da priznaju izborni poraz, pa su izmislile vanrednu situaciju i to da nemaju testove za koronavirus kako bi ostali još sedam do deset dana na vlasti.

“Izgubite sa 12.000 glasova u malom mestu i niste u stanju da priznate poraz. Ja čestitam onom malom Paunoviću u Paraćinu koji je izgubio i čestitao i zato će on imati političku budućnost”, rekao je Vučić novinarima na aerodromu u Batajnici.

Vučić: Izmislili vanrednu situaciju u Šapcu da bi ostali na vlasti
Instagram/ buducnostsrbijeav

On je dodao da u Šapcu ima sve tri vrste testova, a da je vanredna situacija izmišljena, “misleći da će da ih spase neki ambasadori”.

“Nema ambasadora, narod u Šapcu odlučuje”, rekao je Vučić.

On je odbacio tvrdnje da Srbija ne testira dovoljno na prisustvo koronavirusa, navodeći da je u zemlji testirano više nego u svim ostalim državama nekadašnje Jugoslavije plus Albanija.

“Da vam ponovim, 428.000 Srbija, a Hrvatska 82.000, predočio je Vučić i rekao da su samo testovi Srbiju koštali 50 miliona evra, a ima ih još 300.000, znači 30 miliona”, istakao je Vučić.

Kazao je da je jutros razgovarao sa doktorom Mirsadom Đerlekom i generalima u Novom Pazaru i da se čini da se situacija stabilizuje.

“Juče je bilo 205 obolelih, danas 183, juče je bilo petoro mrtvih, do sada dvoje”, rekao je on i istakao da se razmišlja o podizanju nove bolnice namenjene samo za kovid, “jer ako nas virus ovako muči na leto, šta će biti na jesen”.

Srbija je jedina zemlja kojoj MMF nije spustio prognozu rasta i zato sam srećan, rekao je Vučić.

“Situacija je teška i razumem potrebu sindikata da štiti radnike, ali država nije ćup iz koje možete da uzmete koliko hoćete. Ovo kao da se komunizam vratio na mala vrata – državo daj i plati. Odakle”, pitao je on.

Vučić je rekao da država nema više novca za davanje, jer bi time povećala javni dug, “a obećao sam građanima da javni dug neće ići iznad 60 odsto BDP”.

Vučić: Srbija kupila šest kineskih bespilotnih letelica, cena tajna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija kupila šest novih bespilotnih letelica od Kine, ali nije mogao zbog ugovora da kaže koliko su koštale, jer postoji klauzula o tajnosti.

“One imaju veliki domet, mogu da gađaju ciljeve sa udaljenosti od devet kilometara i snimaju teren, objekte od interesa za Srbiju duboko u neprijateljskoj teritoriji”, rekao je Vučić na prikazu novih bespilotnih letelicia CH-92A Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici.

On je kazao da je sa kineskom stranom dogovoren “transfer tehnologije” za sistem “Pegaz”, napominjući da su kupljeni i helikopteri od Erbasa. Zbog klauzule o tajnosti, predsednik nije mogao da kaže ni koja je cena tih helikoptera.

“Za sada imamo 18 raketa, kupićemo još. Ovo je najbolje oruđe. Srećan sam što Vojska Srbije raste i napreduje, mnogostruko snažnija iz dana u dan”, rekao je Vučić.

Nenad Miloradović ispred SDPR rekao je da bespiletno letelice mogu da ponesu dve rakete i ispaljuju ih na udaljenost od devet kilometara.

“Pokrivaju funkciju izviđanja, danju-noću, upravljanja artiljerijskom vatrom i laserski obeležava raketne ciljeve”, objasnio je Miloradović i dodao da raketa koštaju 50.000 evra.

Fonet

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare