Vučić o istraživanju Demostata: Bilo bi me sramota takve stvari da izgovorim. Upamtite brojeve i pitajte ih u izbornoj noći

Izvor:
Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče komentarišući istraživanje Demostata o podršci političkim partijama u Srbiji, da bi njega bilo “sramota da takve stvari izgovori”.

Istraživanje Demostata pokazalo je da bi za stranke vlasti na predstojećim izborima glasalo oko 35 odsto birača, a za deo opozicije koji je bojkotovao prethodne izbore 14 odsto.

“Kažu da Srpska napredna stranka (SNS) u Beogradu ima 27 odsto (podrške), a 28 odsto (na republičkom nivou) ili 35 odsto sa partnerima. Samo upamtite te brojeve i pitajte nekoga u izbornoj noći”, kazao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu.

Komentarišući sastanak kancelarke Nemačke Angele Merkel sa bivšim i sadašnjim visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini, Valeninom Inckom i Kristijanom Šmitom, Vučić je rekao da Merkel tim susretom želi da pokaže posvećenost rešavanju pitanja BiH i pruži podršku Inckovim odlukama i Šmitu.

“Merkel je blizu kraja svog mandata i želi da pruži podršku Šmitu i to je nedvosmislena poruka”, naglasio je Vučić.

Govoreći o najavljenim vežbama NATO na Kosovu, Vučić je rekao da Srbija ima korektan odnos s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, ali da ga brine jačanje kosovskih snaga bezbednosti.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare