Vučić: Od utorka 21. aprila policijski čas od 18 časova

Vučić: Od utorka 21. aprila policijski čas od 18 časova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je sinoć na televiziji Pink da će od utorka policijski čas trajati at vremena manje, odnosno zabrana kretanja će važiti od 18 do 5 časova, a da će penzioneri u periodu od 18 do 01 sat moći da izaberu svoje vreme za šetnju od pola sata.

Predsednik je rekao da će se ići na ublažavanje i drugih mera jer se borimo za rast naše ekonomije i za plate naših ljudi.

„Ukoliko ne budemo imali rast novozaraženih i ako sve to bude u redu, onda ćemo ići da svakog dana penzioneri mogu da izađu da šetaju po pola sata, umesto samo utorkom, petkom i nedeljom. U roku od sedam do deset dana treba da se obezbedi parlament Srbije, da dobiju sva zaštitna sredstva i da se zakaže sednica skupštine. Pozivam i sve građevinare da od utorka krenu punom parom na posao“, naglasio je predsednik.

On je rekao da se od sledeće sedmice ide i na otvaranje svih zanatskih radnji, a da je od 27. aprila predviđeno i za sve druge radnje.

„Frizerski saloni, saloni lepote i teretane počeće da rade iza 27. aprila ali uz posebnu zaštitu. Planiramo otvaranje restorana i kafića u periodu od 3. do 10. maja ali uz pravljenje distance. Međutim, ako krene lošije, povući ćemo sva ublažavanja mera i vratiti na postojeće“, objasnio je on.

Vučić: Od utorka 21. aprila policijski čas od 18 časova
Foto: Printscreen / TV Pink

Što se tiče podataka o obolelima, Vučić je rekao da se umiruje Vojvodina, da je Beograd sve bolji, kao i zapadni deo centralne Srbije, ali da imamo probleme u okolini Niša.

Govoreći o ekonomiji, naglasio je da ćemo sledeće godine imati „nabolju ekonomiju u celoj Evropi“.

„Naši rezultati će biti bolji od prognoziranih, samo da budemo disciplinovani kada je reč o korona virusu i da ne napravimo grešku“, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, isplata od 100 evra svim punoletnim građanima biće 11. ili 12. maja ove godine.

Od juče do danas registrovana su 304 novoobolela od korona virusa u Srbiji i preminulo je još sedam ljudi. Ukupno je u našoj zemlji zabeleženo 5.994 zaraženih i 117 smrtnih slučajeva.

Penzioneri, odnosno stariji od 65 godina u Srbiji, moći će posle praznika da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom, ali u vreme policijskog časa, u trajanju od po pola sata, saopštio je danas epidemiolog Predrag Kon na redovnoj konferenciji za novinare.

U nedelju 19. aprila neće biti održana redovna konferencija za medije kriznog štaba već će novi podaci o broju obolelih od korona virusa biti objavljeni u 15 časova na portalu covid19.rs.

Izvor: Danas/ B. Cvejić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare