Vučić: Podnosim krivičnu prijavu protiv sebe

Izvor:
Beta

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić rekao je sinoć da su on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandr Vulin odlučili da podnesu krivičnu prijavu protiv sebe kako bi dokazali da je bila laž sve što su, o navodnoj njihovoj vezi s klanom Veljka Belivuka govorili “mafijaško tajkunski krugovi”.

Vučić je za RTS naveo da će on i Vulin “naći nekog od kolega” da sutra, u ponedeljak, nadležnom tužilaštvu podnese tu krivičnu prijavu.

“Podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, naći ćemo nekog od naših kolega da iznese sve što su rekli tajkunsko mafijaški poltičari i sve što su drugi prenosili”, rekao je on.

Vučić je rekao i da tužilaštvo i policija znaju da je sve što su o tome govoril “takunsko mafijaško političari” bila laž, te dodao da će, kako i u slučaju Jovanjica to i dokazati.

“Spremni smo da odgovaramo, spreman sam da unizim sebe i odem na poligraf ali se nadam da će neki drugi smeti da odu na detektor laži kada su u pitanju druge mahinacije”, rekao je on.

Vučić je rekao i da će “onda će sve te laži da se rasprše”, te ocenio da ” zna narod ko se bori protiv mafije”

Vučić je čestitao policiji Srbje i Bezbednosno informativnoj agenciji na uspešnoj akciji a tužiocima na podizanju optužnice protiv klana Belivuka i Marka Miljkovića.

Onje naveo da su kompletna posao uradile domaće službe, te negirao da je američki “FBI pomogao Srbiji u tom slučaju”.

“FBI nije radio ništa po tom slučaju”, rekao je Vučić, te dodao da je FBI, kada je sve bilo gotovo obavestio Srbiju o postojanju aplikacije AON koju su oni proizveli.

Vučić je rekao da je ta aplikacije bila pod kontrolom američke CIA , a da su kriminalci mislili da je sigurna.

On je naveo da je bivši ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govorio o aplikaciji “Skaj”, koju je koristio Belivukov klan, te dodao da je moguće da je on pogrešio “kao što su i novine pogrešile”.

Vučić je dodao i da su domaće službe, za aplikaciju Skaj imale tek naknadnu podrsku evropskih službi.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare