Vučić: Prebrojavanje nam nije potrebno, već jedinstvo i zajedništvo

Vučić: Prebrojavanje nam nije potrebno, već jedinstvo i zajedništvo

“Kada nismo završili s epdiemijom, nedopustivo je da svoje građane izlažemo zdravstvenoj opasnosti. Održava se skup pristalica uglavnom SNS-a i pristalica Dveri, zamolio bih ljude da se do kraja maja ne okupljaju. Ja znam da nije formalni organizator SNS. već neko udruženje, ja volim te ljude. ali nije odgovorno ponašanje što su pozvali na skup. Prebrojavanje nam nije potrebno, već jedinstvo i zajedništvo, znamo ko je većina, to se pokazuje na izborima”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je od nadležnih dobio informaciju da je na skupu 5790 pristalica naprednjaka i oko 64-65 pristalica Dveri.

“Ja te ljude volim, moj poziv je da sačekamo kraj maja i da ćemo tada imati prilike da se okupimo u većem broju, od danas zaraženih dve trećine je u Beogradu, moramo da čuvamo živote”.

Vučić navodi da je razgovarao sa poslanicima SNS koji štrajkuju glađu, Aleksandrom Martinovićem i Sandrom Božić i da ih je zamolio da prekinu sa štrajkom.

Vučić: Prebrojavanje nam nije potrebno, već jedinstvo i zajedništvo
Printscreen

“Drago mi je što je Ševarlić prekinuo štrajk, uradio je to zbog falsifikata, molio sam poslanike SNS da prekinu štrajk glađu, nisu se pomerali, ni spavali, ne pomeraju se 35 sati, obaviću s Martinovićem razgovor noćas telefonom i pokušaću da ga ubedim”, poručuje predsednik Srbije.

Kaže, ima jednu primedbu na njihov štrajk.

“Tužilaštvo treba da bude samostalno, Martinović kao jedan od najobrazovanijih poslanika u prethodnih nekoliko saziva dobro zna da čak i kada kaže da nije pritisak da to jeste određeni pritisak i to mi ne smenmo da radimo. To mogu da rade drugi, ne smemo mi, moj poziv njemu, uz svu zahvalnost za srčanost i hrabrost, je da odustanu”.

On navodi i da je zvao opoziciju da razgovara, ali da su mu odgovorili da sa njim ne može da se razgovara.

“Pozvao sam ih da dođu na razgovor kada su bili pripadnici drugih opozicionih stranaka, razgovor o ucenama i pretnje ne prihvatam, a nisam se nikada plašio. Nasiljem se u politici neće postići ništa, žestoko osuđujem nasilje i napad na Rističevića. Država će na to znati da reaguje”, navodi Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da su izbori prilika za sve ljude da iskažu volju i poručuje partijama da pokažu ozbiljnost i koliko im je stalo do Srbije.

“Svima želim sreću i uspeh na izborima. Molim da kampanja protekne bez nasilja i da se pokaže poštovanje za protivnike i one koji misle drugačije”, rekao je Vučić.

N1/ AUTOR: Stefan Stanković

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare