Vučić: Problem vlasti u Hrvatskoj je kako objasniti da je u tužnoj Vučićevoj Srbiji stopa rasta tri puta veća od njihove

Vučić: Problem vlasti u Hrvatskoj je kako objasniti da je u tužnoj Vučićevoj Srbiji stopa rasta tri puta veća od njihove

U Hrvatskoj postoji koordinisana negativna kampanja protiv mene i svaki dan mora da se pojavi tekst o meni, ali mi to ne smeta, nego me raduje, jer je suština u tome da gledaju može li se nešto loše desiti Srbiji, ne bi li oni bili vodeći u regionu, što im već tri godine ne ide, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Problem Hrvatske je, kako je rekao, što prema izveštajau Evrostata “Srbija ima najveći rast u prvom kvartalu, a to se ne prenosi” u hrvatskim medijima.

“Problem je kako da objasnite da je u takvoj tužnoj Vučićevoj Srbiji stopa rasta tri puta veća od njihove”, istakao je Vučić.

Osvrnuvši se na reči lidera Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina da je Srbija “velikosrpska hegemonija i da je krajnje vreme da se Bošnjacima vrati status naroda”, Vučić je rekao da razume neke koji su čitav život mogli da dobijaju političke poene samo na mržnji.

On je istakao da je Srbija zemlja ravnopravnih građana u kojoj sve nacije imaju ista prava.

“Ljudi u Tutinu i Novom Pazaru žele ono što Ugljaninova politika ne može da donese”, rekao je on.

Govoreći o kritikama svojih političkih protivnika Vučić je rakao da “nije previše zaostajao za njima u prošlosti što se vređanja tiče” i naveo da “nema snage da loše govori o njima”, jer “ima problema oko Kosova i ekonomije”.

Vučić je istakao da je on insistirao na povećanju minimalca i da mora da vodi računa o radničkim pravima, ali i o poslodavcima koji razvijaju Srbiju.

Očekujem pritiske oko Kosova

Vučić: Problem vlasti u Hrvatskoj je kako objasniti da je u tužnoj Vučićevoj Srbiji stopa rasta tri puta veća od njihove
Instagram/ buducnostsrbijeav

Vučić izjavio je da očekuje pritiske kada je reč o Kosovu i Metohiji, napominjući da postoje značajna neslaganja unutar nekad monolite zapadne alijanse oko pitanja Kosova ko će voditi igru, a Srbija ne može da odbije ni Sjedinjene Države, niti Evropsku uniju (EU). To je za nas teška pozicija, ne možemo da odbijemo najveću silu sveta, a kako da odbijete EU kad se nalazite na evropskom puti, upitao je Vučić i ocenio da ne može da bude neodgovoran kao Hašim Tači.

Moj osećaj je, ukazao je Vučić, da Miroslav Lajčak smatra da bi puna primena Briselskog sporazuma bilo dovoljna da se završi cela priča, a Albanci na to nisu spremni i za njih je samo pitanje forme kako će Srbija priznati Kosovo.

Vučić je na televiziji Pink analizirao i delove Rezolucije 1244, koje nisu povoljne za Srbiju, koje su bile dovoljne i za proklamovanje nezavisnosti 2008. godine.

Fonet

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare