Vučić se uplašio studenata: Ostaju u domovima, ali uz posebne mere

Vučić se uplašio studenata: Ostaju u domovima, ali uz posebne mere

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je gostujući u emisiji Upitnik RTS-a da će zbog širenja koronavirusa predložiti vladi da budu zatvoreni studentski domovi u Beogradu.

Studenti su zbog najave zatvaranja protestovali kod Studentskog grada u Novom Beogradu i kod doma “Slobodan Penezić Krcun”.

Na Tviteru i društvenim mrežama su objavljeni snimci na kojima studenti burno negoduju zbog najave novih mera koje uključuju i zatvaranje studentskih domova.

Oni su kasnije krenuli u protestnu šetnju, uzvikujući “Nećemo kući”. Okupili su se kod kružnog toka nedaleko od zgrade Opštine Novi Beograd, i najavili da ako se sutra do 18 sati ne ozvaniči odluka da studenti ostanu u domovima, da će oni iz svih domova krenuti ka Vladi.

U međuvremenu se održao razgovor predsednika Aleksandra Vučića sa “predstavnicima studenata”, za koje se ne zna ni ko su ni koga predstavljaju, na kome je  dogovoreno da oni mogu da ostanu u domovima, ali uz posebne epidemiološke mere koje moraju biti na snazi, saznaje RTS.

Reagujući na ovo, studenti poručuju “da ne prihvataju polovične informacije”, već da traže zvaničnu odluku, kao i da idu večeras ka Skupštini, prenosi N1.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare