Vučić: Sednica Skupštine u ponedeljak ili utorak, neće biti ćevapa za ručak

Vučić: Sednica Skupštine u ponedeljak ili utorak, neće biti ćevapa za ručak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da datum održavanja naredne sednice parlamenta zavisi od epidemiološke situacije ali da, ukoliko se to nastavi ovim tempom, on očekuje da će to biti u ponedeljak ili utorak.

“Što se tiče Skupštine, to pitajte (predsednicu parlamenta) Maju Gojković. Razgovarali smo ranije, možda u ponedeljak, možda u utorak, nemojte za tačan dan da me pitate, ali to zavisi i od epidemiološke situacije. Ako ide ovim tokom, onda je to moguće tada”, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska izgradnje pruge između Stare Pazove i Novog Sada.

Vučić je rekao da je moguće da se sednica parlamenta održi uz prisustvo najmanjeg potrebnog broja predstavnika administracije, policije i ostalih službi.

“Da se održi sednica a da ne ubacimo unutra 1.000 ljudi, nego da dođu uglavnom poslanici. Može da radi bife, a ne mora restoran. Ne moraju ta dva dana svi da jedu ćevape, ni u Predsedništvu ne radi restoran svaki dan”, rekao je on.

Govoreći o primedbama da je vlast u vreme vanrednog stanja pribegavala populističkim merama, Vučić je rekao da je teško ugoditi svim ljudima.

“Kada smo se borili da zaštitimo živote, onda su govorili da ne preduzimamo dovoljne mere… A kada smo uveli te mere, onda su nas optužili da smo diktatorska zemlja. Tako je i sa parlamentom. Za njega su se bunili oni koji dve godine nisu učestvovali u njegovom radu, a uzimali su platu”, rekao je on.

Vučić je dodao da mu je samo važno da je država uradila veliki posao i da je svaki dan sve manje ljudi na respiratoru.

“U sredu kreće nova laboratorija i od četvrtka imaćemo po 5.000 testiranih”, rekao je on i dodao da se u Srbiji sada proizvode zaštitne maske i lek hlorokin, a da će uskoro početi proizvodnja globulina, zaštitnih rukavica i svega ostalog da bi zemlja bila samodovoljna za ovakve i slične situacije.

O datumu izbora po ukidanju vanrednog stanja

Vučić je rekao i da će o datumu i načinu održavanja izbora prvo da razgovara sa političkim strankama sa kojima je imao ranije razgovore i to pre ukidanja varednog stanja”.

“Obavestiću ih o tome kada se stiču uslovi, kada smatramo da će biti stečeni. Da se dogovorimo oko svega, da se dogovorimo da Republička komisija, možda dan, dva ili pet sačeka po okončanju vanrednog stanja pa da tek onda krenu da teku izborne radnje”, rekao je Vučić.

Kazao je da o izborima i političkim protivnicima ne želi sad da govori i dodao “izbori su tu, izborna pravila su jasna i svako ko želi da učestvuje nek učestvuje”.

On je rekao da se “uželeo” da odgovori političkim protivnicima na napade ali će sačekati do ukidanja vanrednog stanja.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare