“VUČIĆU, ODLAZI” Peti protest “Srbija protiv nasilja”

Izvor:
Direktno.rs, Foto: Printscreen N1

Skup “Srbija protiv nasilja”, peti po redu, održava se ove subote u centru Beograda. Građani Beograda, ali i cele Srbije izašli su na ulicu kako bi se borili protiv nasilja, protiv negativnog uticaja rijaliti programa, za svoju decu i za neku pravdeniju i bolju Srbiju.

Protest se održava tačno mesec dana posle pucnjave u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. Nakon obraćanja govornika, građani su se uputili ka Predsedništvu Srbije, oko koga će napraviti prsten.

Foto: Printscreen N1

Skup u centru Beograda počeo je u 18 sati, međutim i pre toga su građani počeli da se okupljaju, te je na hiljade ljudi ispred Narodne skupštine već 20 minuta ranije blokiralo saobraćaj.

Građanima ispred Skupštine obratili su se, između ostalih, glumci Dragan Bjelogrlić i Hadži Nenad Maričić, glumica Ceca Bojković, voditelji Zoran Kesić i Ivan Ivanović…

Foto: Printscreen N1

Građani su krenuli u šetnju se kreće Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom do Slavije, krug oko fontane na Slaviji, pa u Kralja Milana do Terazija, Trg Nikole Pašića, pa kroz Pionirski park do Predsedništva.

Organizatori su prethodnih dana pozivali građane koji dolaze da ponesu cvet, kako bi odali počast žrtvama, ali i da spreme poruke za šefa države Aleksandra Vučića.  Nema odvojenog skupa za protest koji se takođe održava danas “Stop nasilju nad Srbima na KiM”, već su se okupljeni pridružili skupu “Srbija protiv nasilja”.

Može se čuti skandiranje “Vučiću, odlazi”.

Prvi se okupljenima ispred Skupštine obratio glumac Hadži Nenad Maričić.

– Tragedije su nas povezale, ne samo u zajedničkoj tuzi, nego i u zajedničkoj odlučnosti da se suprotstavimo nasilju. Danas dok hodamo, nosićemo ne samo bol, već i nadu – rekao je on.

On je podsetio i na čoveka koji je stradao na putu za miting “Srbija nade”.

Glumac Maričić zamolio je okupljene na protestu da “čujemo osamnaest udaraca na svakih osamnaest sekundi za svaki prekinut život”, nakon čega je usledila duga tišina.

Na protestu je u vazduh uz pomoć balona pušten plakat sa likom predsednika Aleksandra Vučića na kome piše: “Vučiću, odlazi”.

Za razliku od prošle subote, danas je topao i sunčan dan, što je bio razlog više da narod izađe na skup protiv nasilja.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare