Zaharova potvrdila: Lavrov u Beogradu 6. i 7. juna; Đorđević: Poslednji izdajnikov voz za vraćanje na fabrička podešavanja

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Instagram/buducnostsrbijeav, mid.ru

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovaće u dvodnevnu posetu Srbiji 6. i 7. juna, potvrdila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, ruskom državnom mediju.

Foto : Press-služba MID RF

Kako je rekla, Lavrov će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i drugim visokim državnim zvaničnicima.

„Lavrov će 6. i 7. juna posetiti Srbiju. U planu je da se sastane sa predsednikom, ministrom inostranih poslova, predsednikom Narodne skupštine i srpskim patrijarhom“, kazala je Zaharova na brifingu, prenose mediji.

Dodala je i da je u planu da teme razgovora sa srpskim zvaničnicima bude politička i ekonomska saradnja Rusije i Srbije, kao i druga aktuelna pitanja međunarodne politike.

Podsetimo, prethodno se Vučić oglasio po pitanju posete Lavrova Srbiji rekavši da se ona komplikuje, te da je moguće da do nje i ne dođe.

Vođa pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, reagovao je tada na Vučićevu najavu otkazivanja posete ruskog ministra:
Foto: Pokret Oslobođenje

Izdajnik Aleksandar Vučić u novoj turi foliranja i prenemaganja, dizanja tenzija i udvaranja i istoku i zapadu.
Naravno da će Lavrvov doći al’ mora da bude drama.”, izneo je Đorđević na Tviteru svoja saznanja.

Potom se Đorđević ponovo oglasio komentarišući, blago rečeno, blesavu sliku Vučića kako jede bombone i pije koka-kolu, a sve s tugaljivim pogledom ocvale baba-devojke koja pokušava, hvatajući zadnji voz,  da se neko na nju sažali i da je priženi.

Umesto što naručenim pitanjima „ružičastih“ novinara prizivaš prepreke za posetu uvaženog ministra Lavrova, bolje bi bilo da razmišljaš o poslednjem vozu za vraćanje na fabrička podešavanja.
Gledaj da ga ne propustiš.”, napisao je Đorđević, pošto su mnogi  na društvenim mrežama nemačke bombone i američku koka-kolu prokomentarisali kao Vučićevu poruku da je on čovek zapada.

Danas, nakon saopštenja Marije Zaharove i potvrde o poseti Sergeja Lavrova Srbiji, čime su potvrđena Đorđevićeva saznanja od njegovih izvora iz Moskve, on je napisao:

Naravno da dolazi, i kao što rekoh juče, izdajnik Vučić laže lako, nadaren je usnama taman za to.”

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
naxis605
2 meseci pre

Dobro nam dišao brate Sergej karaj malo ovog buzdovana našeg