Edi Rama u četvrtak i petak na balkanskoj turneji, dolazi i kod “brata” Aleksandra

Izvor:
Beta, Politički.rs, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Premijer Albanije Edi Rama biće u četvrtak i petak na balkanskoj turneji tokom koje će sa kolegama razgovarati o krizi na Kosovu, inicijativi “Otvoreni Balkan” i Berlinskom procesu, objavili su danas albsnski mediji.

Agencija MIA je prenela da će Rama u četvrtak ujutro otputovati za Skoplje što će biti njegova prva od pet stanica u zemljama Zapadnog Balkana, koje će posetiti za dva dana.

U Skoplju će se sastati sa svojim makedonskim kolegom Dimitrom Kovačevskim, a potom otputovati za Prištinu gde se očekuje njegov sastanak s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem.

Sastanak sa Kurtijem, ocenjuju mediji, “biće u vreme kada su odnosi dva premijera Albanaca u najkritičnijoj tački otkako je Rama stao na stranu Zapada, tražeći od Kurtija da se povuče i stvori asocijaciju opština sa većinskim srpskim stanovništvom na severu”.

Albanski premijer će u petak otputovati za Beograd, gde bi trebalo da se sastane s predsednikom Srbije, kako Rama kaže, “bratom Aleksandrom” Vučićem, te se pretpostavlja da se braća raduju ponovnom susretu.

Posetiće i Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu da bi s tamošnjim premijerima razgovarao o “važnosti stabilnosti u regionu, ugroženoj nedavnim tenzijama između Srbije i Kosova”.

Rama je, napominje se, ovih dana rekao da je “Otvoreni Balkan” “završio svoju misiju i da će sada šest zemalja nastaviti svoje napore pod jednim kišobranom koji ih sve okuplja: Evropskom unijom, kroz Berlinski proces koji će svoj sledeći sastanak imati u oktobru”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare