Hrvatska policija uhapsila osmoricu Srba koje sumnjiče za ratne zločine na Ovčari

Hrvatska policija uhapsila osmoricu Srba koje sumnjiče za ratne zločine na Ovčari

U selu Negoslavci kraj Vukovara hrvatska policija uhapsila je osam građana srpske nacionalnosti koje sumnjiče za ratne zločine na Ovčari. U pitanju su većinom radnici iz fabrike VUPIK, a načelnik opštine Negoslavci Dušan Jeckov kaže da nije dobio informacije o kakvim se konkretno optužbama radi.

Policija je rano ujutro zakucala na vrata osumnjičenih meštana sa nalozima za pretres i privela dvojicu sa lisicama na rukama. Ostali su odvedeni u policijsku stancu, ali bez lisica, pa se pretpostavlja da se radi o svedocima, pišu Vesti online.

– Veoma me žalosti što se ovakve scene događaju još danas – komentarisao je načelnik opštine Jeckov, koji smatra da su većina bili mobilisani i da to ne znači da je reč o ratnim zločincima.

– Istrage kada je reč o zločinima nad Srbima i dalje se ne sprovode – kaže Jeckov, uz napomenu da se na selo baca ljaga.

„Mi smo ovde u selu gde žive pošteni i radni ljudi“.

Hrvatska policija uhapsila osmoricu Srba koje sumnjiče za ratne zločine na Ovčari
Za hitne porudžbine pozovite +381 61 60 44 001

U MUP-u Hrvatske tvrde da se privodi kraju dugo i opsežno kriminalističko istraživanje ratnih zločina, pa i onog na Ovčari i da je njime obuhvaćeno više osoba. O kome se radi u MUP-u se ne izjašnjavaju, prenose Novosti.

„Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina u saradnji sa policijskim upravama osiječko-baranjskom i vukovarsko-sremskom kao i Županijskim državnim tužilaštvom u Osijeku, na području Vukovarsko-sremske županije provode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz 1991. godine na Ovčari. Našim postupanjem u ovom trenutku je obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-sremske županije“, saopštila je Marina Mandić iz MUP-a.

Hrvatska policija uhapsila osmoricu Srba

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare