Izetbegović: Čestitao sam Vučiću za puštanje na slobodu osumnjičenog ZA RATNE ZLOČINE NAD SRPSKIM ZAROBLJENICIMA u Goraždu

Izvor:
Beta

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog odluke Tužilaštva za ratne zločine Srbije da na slobodu pusti Edina Vranja, bivšeg visokog funkcionera MUP-a Federacije BiH.

“Vučić može itekako pomoći i mislim da je ovo sasvim jasna poruka. Ovo je pružena ruka iz Beograda i Srbije i poslao sam Vučiću poruku u kojoj sam mu čestitao na ovoj odluci, dakle ne samo za Edina Vranja, već i za sve predmete koji se odnose na ljude koji su navodno počinili zločine nad Srbima u BiH”, kazao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Ocenio je da je jako dobra poruka što će se svi ti slučajevi tretirati u Tužilaštvu BiH, a ne Srbije.

“Dobro dođu dobre poruke iz Beograda”, kazao je Izetbegović.

Edin Vranj uhapšen je re više od mesec dana na graničnom prelazu, pri ulasku u Srbiju, zbog sumnji da je počinio ratne zločine nad srpskim zarobljenicima u Goraždu tokom sukoba u BiH.

Upitan da li Vučić može “smiriti i Milorada Dodika”, lider SDA je rekao da to, pre svega, može uraditi narod.

“Mislim da srpskom narodu nije do ovoga, jer oni idu u konflikte i ratove kada su im ugrožena prava. Ne može se reći da su srpskom narodu ovde ni na koji način ugrožena prava”, zaključio je Izetbegović.

Foto: MIONDO/ Stefan Stojanović

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar