Jovanović (UM) podržao Ramine stavove o saradnji: Nemamo vremena da čekamo evropsku birokratiju da odluči jesmo li dovoljno dobri za njih ili ne.

Jovanović (UM) podržao Ramine stavove o saradnji: Nemamo vremena da čekamo evropsku birokratiju da odluči jesmo li dovoljno dobri za njih ili ne.

Premijer Albanije Edi Rama rekao je za N1 da je regionalna saradnja ključna za Zapadni Balkan i da je formiranje takozvanog “mini Šengena” dobar način za saradnju dok se ne priključimo Evropskoj uniji.

On priznaje da između Kosova i Srbije postoji velik spor, ali da to ne bi trebalo da bude prepreka za ekonomsku saradnju.

Boban Jovanović predsednik Unije Most je podržao stavove Edija Rame i naglasio da je bilo puno lošega što se dešavalo na Balkanu:

” Mi se ne moramo slagati oko svega ali moramo naći način da radimo zajedno i da naše nesuglasice rešavamo uz obostrano razumevanje u periodu koji je pred nama”

Jovanović (RP) podržao Ramine stavove o saradnji: Nemamo vremena da čekamo evropsku birokratiju da odluči jesmo li dovoljno dobri za njih ili ne.

Jovanović je podržao stav Edija Rame da spor koji postoji između Beograda i Prištine ne sme da bude prepreka u regionalnoj saradnji:

“Što više budemo sarađivali i razgovarali, što ljudi više budu upoznavali jedni druge u svakodnevnom životu, poslovanju, u pogledu ljudske i kulturne razmene, te na mnogim drugim poljima, to će nam biti lakše da se međusobno razumemo i da rešavamo probleme.”

Jovanović se založio za slobodu kretanja ljudi, roba, kapitala i usluga u regionu kao što se to dešava u Evropskoj uniji jer “nemamo vremena da čekamo da se evropska birokratija odluči jesmo li dovoljno dobri za njihovo društvo ili ne.”

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare