Katarina Peović izazvala haos u Saboru nazvavši Franju Tuđmana zločincem

Katarina Peović izazvala haos u Saboru nazvavši Franju Tuđmana zločincem

Poslanici hrvatskog Sabora raspravljaju o osnivanju Univerzitet odbrane i bezbednosti, o kojem je govorio ministar odbrane Mario Banožić.

Zakonom o osnivanju Univerziteta odbrane i bezbednosti stvoriće se okvir za osnivanje univerziteta kao visokoobrazovne i naučno-istraživačke ustanove za potrebe odbrambenog sistema, pojasnio je Banožić.

Banožić je kazao da će univerzitet dobiti ime po Franju Tuđmanu, prenosi N1.

U replikama, poslanica Radničkog fronta Katarina Peović upitala je treba li Hrvatskoj uopšte taj univerzitet i zar ne bi trebalo da rade na demilitarizaciji.

“Da li je prikladno ime Franje Tuđmana, s obzirom da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu?”, upitala je Peović.

“Mislim da je ime vrhunski odabrano, jer je reč o prvom hrvatskom predsedniku”, odgovorio joj je Banožić, ali izjava Katarine Peović izazvala je silne reakcije drugih poslanika.

“Sramotno je i besprizorno u ovoj zgradi tvrditi da je Tuđman zločinac. On je stvaratelj hrvatske države i pitanje je da li bi oni koji danas ovako govore bez njega sedeli ovde ili bili u Užicama”, kazao je poslanik HDZ Željko Rajner.

Katarina Peović izazvala haos u Saboru nazvavši Franju Tuđmana zločincem
Za hitne porudžbine pozovite +381 61 60 44 001

Predsednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da se s njim slaže, ali da poslanici imaju pravo da iznose svoje stavove. Ipak, zamolio je sve poslanike da biraju reči ubuduće.

Za repliku se javio i Marijan Pavliček iz Hrvatske konzervativne stranke.

“Ovo je sramotno, kako vas nije sramota da kažete da je prvi hrvatski predsednik zločinac. Ovo je nečuveno. Hvalite zvezdu petokraku koja je razarala Vukovar, a smatrate da je prvi hrvatski predsednik zločinac. Trebalo bi vas udaljiti sa sednice”, kazao je Pavliček Katarini Peović.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare