Krivične prijave protiv Mandića, Kneževića i Bulatovića zbog poziva na litiju

Policija je u Podgorici podnela krivične prijave protiv poslanika u Skupštini Crne Gore Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića, osumnjičene da su izvršili krivično delo pozivanje na otpor.

“Poslanik čiji su inicijali A.M. prilikom izlaganja u plenarnoj sali Skupštine 6. maja pozivao je građane da se okupe u što većem broju na litiji u Nikšiću 12. maja”, saopštila je crnogorska Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je i poslanik M.K. u svom izlaganju zahtevao od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da pozove građane da se okupe na litiji u Nikšiću u što većem broju.

“Osim toga, i poslanik P.B. je prilikom svog izlaganja 7. maja pozvao mitropolita Amfilohija, episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, kao i Episkopski savet, da nastave sa litijama”, piše u saopštenju.

Crnogorska policija navodi da su na ovaj način, “kako se sumnja, A.M, M.K. i P.B. izvršili krivično delo pozivanje na otpor i kao i na nepoštovanje Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja”.

Iz policije su napomenuli da su krivične prijave podnete po nalogu nadležnog tužioca. Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju određen je pritvor do 72 časa posle saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sinoćnje litije u tom gradu, na kojoj se okupilo više hiljada građana, a koja je održana uprkos zabrani javnih okupljanja.

Srna, N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare