Obustavljaju se litije u Crnoj Gori

Podgorica — Litije koje su održavane četvrtkom i nedeljom u Crnoj Gori se obustavljaju, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

“Obaveštavamo pravoslavne vernike i sve ljude dobre volje – učesnike krstonosnih litija, da će Mitropolija Crnogorsko-Primorska kao odgovorna duhovna institucija kojoj je na duhovno staranje poveren pravoslavni narod Božji ispoštovati odluku nadležnih državnih organa u vezi preteće epidemije, saopšteno je u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj”, navodi se u saopštenju.

Obustavljaju se litije u Crnoj Gori
Printscreen

“S tim u vezi, Mitropolija će do prestanka tih mera privremeno obustaviti održavanje litija četvrtom i nedeljom, ali ćemo se moliti Bogu Iscelitelju svake bolesti i nemoći za zdravlje svih u Crnoj Gori i isceljenje obolelih u svetu. O daljim koracima vernici i javnost će biti blagovremeno obavešteni”, navodi se u saopštenju, a prenosi Sabornik.net.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su vernima i svima ljudima dobre volje uputili reči utehe i ohrabrenja, uz podsećanje da su se kroz istoriju Crkve i ljudskog roda pojavljivale brojne i slične ovoj epidemije i bolesti, ali da su one sa molitvom i božjom pomoći prevazilažene i isceljivane te da nema nikakve sumnje da će tako biti i ovoga puta.

B92

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare