25/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Ponovo izglasan Zakon o slobodi veroispovesti

Image by <a href="https://pixabay.com/users/lenahelfinger-15629841/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4939564">Lena Helfinger</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4939564">Pixabay</a>

Ponovo izglasan Zakon o slobodi veroispovesti

Skupština Crne Gore ponovo je juče većinom glasova izglasala Zakon o slobodi veroispovesti, koji je predsednik Milo Đukanović ranije odbio da potpiše.

Zasedanje je počelo oko 13 časova, sa satom zakašnjenja, a u parlament su stigli svi ministri i premijer Zdravko Krivokapić. Takođe, postoji kvorum za rad, jer je u sali prisutan 41 poslanik, naveo je na početku sednice predsednik parlamenta Aleksa Bečić.

U Skupštini je bio i poslanik opozicije Genci Nimanbegu, dok su poslanici drugih opozicionih stranaka ranije najavili da neće prisustvovati zasedanju, prenose Vijesti.

Neposredno pred početak sednice, ispred zgrade Skupštine u Podgorici okupio se manji broj pristalica patriotskih organizacija sa zastavama Crne Gore i NATO-a. Okupljeni nosili su natpise: “Stop fašizmu”, “No pasaran”, “Ne crtajte mete”, “Stop pretnjama”, “Ne kršite Ustav”…

Prisutni su bili i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

B92, Foto: Pixabay

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: