Premijer Crne Gore podneo inicijativu za smenu Abazovića

Izvor:
Beta, Foto: Bojana Čupić/ gov.me

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da je skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

On je na Tviteru napisao i da je predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsednika vlade Crne Gore.

Koalicija “Crno na bijelo” čiji je lider Abazović, podnela je danas skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi.

U predlogu za smenu Abazovića, Krivokapić je naveo da se Abazović svrstao u red onih koji rade protiv interesa gradjana i zajedno kreiranih i definisanih ciljeva.

“Protiv pozicije na koju je izabran, rušenje principa i Ustavnih načela na kojima počiva funkcionisanje vlade, neoprostivi su razlozi zbog kojih skupštini predlažem razrešenje potpredsednika Abazovića”, navodi se u predlogu koji je podneo Krivokapić.

U predlogu za imenovanje Spajića za novog potpredsednika vlade, Krivokapić je naveo da ga za tu poziciju preporučuju rezultati koje je ostvario kao ministar finansija i socijalnog staranja.

“I, ujedno, nastavi da obavlja funkciju ministra finansija i socijalnog staranja”, naveo je Krivokapić u predlogu.

Protivnici inicijative za smenu vlade Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića oštro su danas reagovali, predsednik skupštine Aleksa Bečić nazvao je “narodnom izdajom”, dok deo ministara traži ostavku potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Po pokretanju inicijative mediji najavljuju skori dolazak specijalnog izaslanika SAD za region Pabla Eskoabara u Crnu Goru.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar