Protest u Trebinju zbog presuda Suda BiH u predmetu Aleksić i drugi

Izvor:
Nebojša Vukanović info, Foto: nebojsavukanovic.info

U organizaciji Boračke organizacije grada Trebinja danas je na Trgu slobode u Trebinju održan protest zbog presude Suda BiH koji je osudio na 5 meseci zatvora Slavka Aleksića, Rista Lečića i Dušana Slasojevića. Na skupu se okupilo, prema slobodnim procenama oko 200 do 250 ljudi, među kojima je bio i veći broj ljudi koji su u Trebinje došli iz Gacka i Bileće, gde u selu Bogdašići živi Slavko Aleksić.

Okupljenima su se obratili predstavnici Boračke organizacije, načelnik opštine Bileća Veso Vujović, te predstavnik POKS-a Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije, objavio je Nebojša Vukanović na svom blogu.

On je pročitao pismo potpredsednika Narodne skupštine Srbije Vojislava Mihajlovića, unuka generala Dragoljuba Mihailovića, u kome je istaknuto da je Mihailović prvi pokrenuo ustanak protiv Nemaca, Hitlera i fašizma u porobljenoj Evropi, te da je zbog antifašističke borbe i spašavanja američkih pilota dobio ordenja od predsednika Amerike Harija Trumana, američkog Kongresa te predsednika Francuske generala Šarla De Gola, te da su Draža Mihailović i njegova Jugoslovenska vojska u otadžbini, kojom je komandovao, rehabilitovani tokom sudskog procesa u Beogradu 2004. godine.

Pogledajte video prilog i snimak sa skupa…

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare