Sastanak Krivokapića, Bečića i Abazovića sa Milom Đukanovićem

Sastanak Krivokapića, Bečića i Abazovića sa Milom Đukanovićem

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i predsednik Skupštine Aleksa Bečić razgovarali su o pitanjima koja su nacionalno važna za vlast, za opoziciju i za sve građane Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Vlade, iskazana je spremnost da se većom inicijativom za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapredjuju i „stvaraju uslovi za model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u medjunarodnoj javnosti“.

„Na sastanku su razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje“, saopšteno je iz Vlade.

Kako je navedeno, na sastanku koji je inicirao premijer Krivokapić, iskazana je spremnost da se taj interes sledi kao zajednički nacionalni interes i unapredjuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca.

„Razgovarano je i o pitanjima koja su bila predmet nerazumevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije“, navodi se u saopštenju.

N1, Foto: gov.me

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare