Šešeljevi radikali ponovo terorišu: Pretukli, gepekovali i oteli mladića

Šešeljevi radikali ponovo terorišu: Pretukli, gepekovali i oteli mladića

Porodica Milošević iz Bileće, sa svojim prijateljima, mirno je protestovala ispred Palate pravde u Trebinju zbog odluke sudije Osnovnog suda Bojane Rikalo da pusti Marka Zvijera iz Bileće koji je sa Željkom Vujovićem brutalno pretukao sugrađanina, 23-godišnjeg Dušana Miloševića.

Batine, otmica, ubacivanje u gepek, vožnja van grada, potom brutalno prebijanje i nakon toga izbacivanje iz automobila – nisu radnja filma nego događaj koji je na noge podigao Bileću, ali i zgrozio sve ostale. Ovako su Marko Zvijer i Željko Vujović iz Bileće oteli i prebili nedužnog dvadesettrogodišnjaka iz iste opštine.

Sve se dogodilo u petak, ali je policija reagovala tek u ponedeljak, jer Dušan, zbog pretnji nasilnika, napad nije smeo da prijavi policiji. Policija je iz drugih izvora došla do saznanja i slučaj je stigao u ruke pravosudnih institucija. Ipak, Osnovni sud Marka Zvijera pušta iz pritvora, dok je Željko Vujović u bekstvu.

Rođak pretučenog mladića Milentije Milošević rekao je da su se i danas okupili da traže objašnjenje zbog čega je donesena ovakva odluka suda.

Dušanov drugar Bojan Grubačić bio je očevidac i još potresen priča kako je došlo do sitne prepirke u kafiću, ali u njoj čak i nije direktno učestvovao Dušan.

“Presekli su nam put autom, njega (Dušana) ubacili u gepek i odvezli u nepoznatom pravcu. Posje određenog vremena su ga izbacili iz gepeka i otišli u nepoznatom pravcu”, naveo je Grubačić.

Otac i deda Dušana Miloševića nisu danas mogli da govore. A Dušan je kući još u šoku. Šokirana je i šira javnost. Sud će do nedjelje najkasnije do deset da se odredi ostaje li pri stavu da Zvijer bude van pritvora ili ne. Napadači, Zvijer i Vujović, na prošlim izborima bili su kandidati za odbornike na listi “SRS dr Vojislav Šešelj” u Bileći.

Kurir.rs/RTRS

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare