Stanković: Na izborima poraženi lažni predstavnici Srba u Severnoj Makedoniji, vreme je za nove ljude

Stanković: Na izborima poraženi lažni predstavnici Srba u Severnoj Makedoniji, vreme je za nove ljude

Za komentar nedavno održanih parlamentarnih izbora u Severnoj Makedoniji, obratili smo se jednom od najpoštovanijih predstavnika Srba u toj nama susednoj i bratskoj republici, Draganu Stankoviću.

Dragan Stanković je do nedavno bio koordinator i predsednik OO Srpske napredne stranke u Makedoniji za Kumanovo i Staro Nagoričane. Posle isključenja iz SNSM Stanković je uspeo da zadrži članstvo oko sebe, da sa grupom građana izađe na parlamentarne izbore i podrži i pomogne da pobedi premijer Oliver Spasovski i SDSM.

U razgovoru sa našim novinarom, Dragan Stanković ističe da je u Severnoj Makedoniji pobedila partija koja misli na budućnost svih građana koji u njoj žive, te da je sad ostalo samo tehničko pitanje oko formiranja vlade i tu ne očekuje nikakvih ozbiljnijih problema.

– “Siguran sam da će SDMS dati premijera i imati vodeće mesto u toj vladi jer su oni to i zaslužili”, kaže Stanković i dodaje da su izbori pokazali i ko su pravi predstavnici Srba u Makedoniji. “Poraz VMRO-DPMNE ne bih da komentarišem, ali apsolutni poraz njihovog koalicionog partnetra DPS na čelu sa Ivanom Stoilkovićem, i onih koji su sami sebe proglasili za ‘doživotne’ predstavnike Srba, jasno govori koliko u njih makedonski Srbi imaju poverenja”, objašnjava Stanković.

Stanković: Na izborima poraženi lažni predstavnici Srba u Severnoj Makedoniji, vreme je za nove ljude
Foto: Privatna arhiva

Na pitanje šta se desilo sa Srpskom naprednom strankom u Makedoniji, Stanković objašnjava:

– “Takozvana Srpska napredna stranka u Makedoniji sa njenim predsednikom Dragišom Miletićem postoji samo na papiru i do sad je stranka služila da Miletić i njegova porodica ostvaruju ličnu, finansijsku i svaku drugu korist. Dragišu Miletića nisu interesovali članovi SNSM i Srbi u Makedoniji, Dragiša Miletić za njih nikad nije imao vremena. Mislio je Miletić da će isključenjem iz stranke svih onih koji misle svojom glavom i pokušajem da ih ućutka, uspeti da prevari Srbe i ostvari neki rezultat na izborima, pa da ponovo sebe smesti u neku fotelju, lažno se predstavljajući kao predstavnik Srba. E pa to mu se obilo o glavu”, ističe Stanković i nastavlja: “Ovi lažni predstavnici Srba su poraženi u celoj zemlji, od Starog Nagoričana pa do Skopske Crne Gore, čak i u mestima koji su važili za njihove bastione. Evo, podsećam Miletića da je poražen u bukvalno svim srpskim selima, čak i u Čučer-Sandevu i da će valjda napokon shvatiti da je najveći gubitnik ovih izbora, da ne može da predstavlja ni svoj komšiluk a kamo li sve Srbe u Makedoniji i da je vreme da se zauvek skloni iz politike. Srbi ga neće i tačka.”

Stanković se na kraju razgovora zahvalio biračima kao i koalicionim partnerima iz SDSM na podršci, i poručio da je “došlo vreme da se ovi lažni predstavnici Srba sklone sa javne scene a da njihovo mesto zauzmu novi ljudi, čiji cilj neće biti punjenje sopstvenih džepova i udomljavanje bliže i dalje familije, već borba za svakog građanina srpske nacionalnosti, za njihov što veći ekonomski, kulturni i svaki drugi prosperitet, kao i za ostvarivanje svih prava zagarantovanih Ustavom Republike Severne Makedonije.”

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare