U Crnoj Gori zabranjene svadbe, sahrane samo u užem krugu porodice

U Crnoj Gori zabranjene svadbe, sahrane samo u užem krugu porodice

Od danas su u Crnoj Gori, gde je ukupno 14 potvrđenih slučajeva koronavirusa, zabranjena svadbena okupljanja, a sahrane se mogu obavljati samo u užem krugu porodice.

To su nove privremene mere zaštite građana od koronavirusa, koje je donelo Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, prenosi RTCG.

“Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je sa ciljem zaštite građana i sprečavanja daljeg širenja koronavirusa u Crnoj Gori, a uočavajući visok stepen rizika po stanovništvo koji predstavljaju okupljanja na svadbama i sahranama, donelo odluku o usvajanju privremenih mera: zabrane svadbenih okupljanja i o obavljanju sahrana umrlih lica isključivo u krugu uže porodice”, saopštila je Vlada.

Odluka je kasno sinoć objavljena u Službenom listu Crne Gore i već je na snazi.

U Crnoj Gori zabranjene svadbe, sahrane samo u užem krugu porodice
Image by Lena Helfinger from Pixabay

“Pozivamo još jednom građane da se striktno i bez izuzetka pridržavaju svih propisanih mera jer je to u interesu njih samih, njihovih porodica i celog društva”, poručuju iz Vlade.

Pojašnjavaju da se ranija zabrana prevoza više od dve odrasle osobe u automobilu, više ne odnosi na vozila za prevoz zaposlenih, vozila medija i vozila hitnih službi.

Fonet

Foto: Pixabay/ falco

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare