Vučić preko Ostojića zapretio Dodiku: Proći ćeš kao Radovan Karadžić

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen/Prva TV

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević je još tokom prošlomesečnog boravka u Moskvi najavio da će Aleksandar Vučić po nalogu zapada krenuti sa rušenjem Milorad Dodika.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, već duže vreme najavljuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, po nalogu zapadnih sila, krenuti u rušenje Republike Srpske. Tu njegova namera je postala vidljiva kad je primio u zvaničnu posetu samozvanog Visokog predstavnika Kristijana Šmita, nepriznatog od Ujedinjenih nacija, a koga ne priznaju ni Republika Srpska ni Rusija.

Foto: EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT, Printscreen

Potom je Đorđević, tokom svog boravka u Moskvi. iz dana u dan iznosio svoja saznanja o bezuspešnim pokušajima Aleksandra Vučića, koji se u isto vreme nalazio u Rusiji, da spreči sastanak Vladimira Putina sa Miloradom Dodikom.

„Rusija je prozrela Vučićeve namere i njegovu dvostruku igru, gde sa jedne strane glumi velikog rusofila, a onda sprovodi NATO agendu po naredbi Berlina i Vašingtona“, objašnjavao je lider Oslobođenja.

„Iako je Vučić egzaltirano najavljivao da će sa Putinom pričati isključivo o gasu, iz Kremlja smo mogli da čujemo da se na sastancima uglavnom govorilo o BiH, kao i o Kosovu i Metohiji. U Rusiji nisu zadovoljni Vučićevim zastupanjem zapadnih interesa na Balkanu“, rekao je tad Đorđević i dodao da politički odlučioci u Rusiji svesni da će Vučić „pre ili kasnije da ih proda i da se prikloni zapadu“.

Posle neuspešnog sastanka sa Putinom i vrlo korisnog i tajnovitog sastanka Putina sa Dodikom, iz Srbije su, po nalogu Aleksandra Vučića, krenuli po medijima napadi na Milorada Dodika. Vučić je za te napade koristio svoje takozvane proevropske plaćenike, najčešće Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka i još po neke manje ili više poznate nesrećnike. Najviše sa bosanske FACE televizije, finansirane i od strane režima u Srbiji, siktali su i Čeda i Čanak, napadali Republiku Srpsku i posebno Dodika

Dodik na napade nebitnih plaćenika, koji nisu imali nikakvog odjeka, nije ni reagovao. Znao je odakle vetrovi duvaju i nije hteo da kvari odnose Republike Srpske i Srbije.

Gabrijel Eskobar i Kristijan Šmit nisu bili zadovoljni dosadašnjim udarima Vučića po Dodiku, te je ovaj morao da krene sa prljavijom igrom. Posebno od kako mu je zaprećeno da se i njegov brat može naći na “crnoj listi” SAD.

Uz pomoć svojih savetnika, izrežirao je predstavu koja je trebala da se odigra na televiziji Prva u emisiji “Prva tema”. Naime, isplanirano je da Zoran Ostojić, zajedno sa Obradom Kesićem, na sve moguće načine napadnu Milorada Dodika, glavnog gosta te emisije, da ga na neki način ponize i da se Dodik slomi, kako bi se distancirao od Rusije i okrenuo zapadu.

Foto: Printscreen/ TV Prva

Zoran Ostojić je osoba koje se predstavlja kao novinar, mada je poznatiji kao nekadašnji bliski saradnik Čede Jovanovića i voditelj romskog radija u SAD, i sad uz Šešelja, Simu i Božu Spasića, branilac lika i dela Aleksandra Vučića.

Obrad Kesić, koji je trebalo da gostuje u emisiji, šef je Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu, koji bi, po nalogu Vučića, izokola pomagao Ostojiću, u slučaju da ovaj, ako bude previše pijan, ne bude mogao da se izbori sa Dodikom i zaboravi ono glavno što bi u emisiji trebalo da se desi a to je da, pošto Vučić ne sme to sam da uradi, da se uputi otvorena pretnja Miloradu Dodiku šta će mu se desiti ako ne bude poslušan.

Obrad Kesić, koga plaća Republika Srpska, i koji bi morao u emisiji da stane na Dodikovu stranu i da se suprotstavi razularenom Ostojiću, odnosno Aleksandru Vučiću, naprsno se razboleo, odnosno, vrlo kukavički izbegao da se u emisiji pojavi.

Ono što se tokom emisije dešavalo sramota je i za Ostojića i za tu televiziju i za režim, koji za sramotu teško da zna.

Mlađan Đorđević, zgrožen onim šta se u emisiji dešavalo, prokomentarisao je:

Sve ono što izdajnik Vučić stvarno misli, a ne sme da kaže Dodiku i Putinu, rekao je sinoć na Prvoj njegov glasnogovornik Ostojić.

Sramno i nedolično ponašanje Ostojića koji tzv. Kosovo nabraja kao državu.

Sve je kulminiralo kad je Ostojić zapretio Dodiku da može proći kao Radovan Karadžić, na šta je Dodik odgovorio da je svestan kakvu i čiju mu poruku šalje.

Đorđević je i tu bruku Aleksandra Vučića prokomentarisao:

Na kraju emisije je Ostojić preneo poruku Vučića i pretnju Dodiku da će završiti kao Radovan Karadžić!

Trojni antisrpski pakt Vučić-Šmit-Eskobar ne skriva svoje namere.

Samo odlazak sa vlasti izdajnika Vučića može da spasi Srbiju i Republiku Srpsku.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar