25/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Za ulazak u Sloveniju više ne važi PCR test urađen u Srbiji

Image by <a href="https://pixabay.com/users/pohjakroon-165862/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4010048">Vilve Roosioks</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4010048">Pixabay</a>

Za ulazak u Sloveniju više ne važi PCR test urađen u Srbiji

Odlukom vlade Slovenije u tu zemlju više nije moguće ući sa negativnim testom urađenim u institucijama u Srbiji ili drugoj državi van EU, odnosno šengenskog područja, objavljeno ja na sajtu ambasade te zemlje u Beogradu.

Kako se navodi, počev od 25. decembra u Sloveniju je moguć ulazak bez odlaska u karantin samo sa negativnim PCR testom iz EU, odnosno šengenskog područja, ne starijeg od 24 časa, prenosi RTV.

Odlukom je predviđeno da je ulazak u Sloveniju iz država sa crvene liste, među kojima je i Srbija, bez upućivanja u karantin kod kuće ili bez prilaganja negativnog rezultata testa na korona virus dozvoljava se samo za sedam izuzetaka.

Izuzeci su osobe koje su u radnom odnosu u jednoj od država članica EU ili drugoj državi šengenskog područja, za šta imaju dokaz, odnosno potpisanu izjavu kojom dokazuju razlog za prelazak granice kao dnevni radni migranti i vraćaju se u roku od 14 časova od prelaska granice, oni koji obavljaju poslove međunarodnog prevoza kao i osobe koje prevoze robu u Sloveniju ili iz Slovenije u privrednom saobraćaju, ili u teretnom saobraćaju u tranzitu i napuštaju Sloveniju u roku od osam sati po prelasku granice.

Izuzete su i osobe koje putuju u tranzitu kroz Sloveniju i napuštaju je najkasnije u roku od šest sati po ulasku, predstavnici stranog bezbednosnog organa, koji izvršava zvanični zadatak i napušta Sloveniju čim je to po izvršenju zadatka moguće, osobe koje su dovezene u Sloveniju spasilačkim ili sanitetnim vozilom, kao i pratećoj zdravstvenoj pratnji u tom vozilu, kao i osobe sa diplomatskim pasošem.

RTV, Pixabay Vilve Roosioks

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: