Zaev: Legalizacijom marihuane Skoplje će postati Amsterdam

Zaev: Legalizacijom marihuane Skoplje će postati Amsterdam

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ubeđen je da će dekriminalizacija i legalizacija kanabisa i marihuane u toj zemlji mnogo da pomognu turizmu i ugostiteljstvu, prenosi portal Plusinfo.

– To je deo jednog šireg ekonomskog paketa u koji polažemo veliku nadu – rekao je makedonski premijer, pišu Vesti online.

Čini mu se, navodi portal, da mu ne smeta sugestija u pitanju „da li ćemo praviti Amsterdam od Skoplja?“, već suprotno tome kaže „zašto da ne“.

– Upravo to je cilj. Da bude kontrolisano kao u Amsterdamu i mnogim drugim gradovima u svetu – rekao je Zaev.

On je objasnio da je ideja da se da prilika turističkim mestima, uključujući i Skoplje, da se u kafićima uz poštovanje određenih standarda poput ventilacije i dokazom za poreklo marihuane omogući konzumacija.

Standardi će biti isti za svakoga i svako će moći da aplicira.

– Verujem da maloj zemlji to može do doprinese ozbiljnom razvoju ugostiteljstva i turizma posebno imajući u vidu i druga naša turistička mesta poput Struge, Ohrida, Resena, Skoplja, Dojrana, Berova, Mavrova i svih drugih mesta – kaže on.

Ovo je mehanizam kojim možemo da podignemo uslužne delatnosti zato što oni malo učestvuju u BDP, objašnjava Zaev i obećava da će ova tema biti otvorena kroz široku debatu pa, kako navodi, ako većina kaže ne radite to, onda neće.

– Ne mogu da prihvatim da Slovenija koja je zemlja sa sličnom teritorijom i stanovništvo poput našeg ima 75 milijarde BDP, a mi 11 – zaključio je Zaev za Dojče vele, prenosi Plusinfo.

Foto: Printscreen

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare