26/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Britanija se sprema za sledeću pandemiju

Image by <a href="https://pixabay.com/users/cedarjet201-9223977/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3478771">cedarjet201</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3478771">Pixabay</a>

London — Velika Britanija namerava da osnuje novu međunarodnu stručnu grupu koja će pomoći i ojačati globalnu pripravnost za sledeću pandemiju.

Projekat je pokrenut tokom britanskog predsedavanja G7, a Partnerstvo za pripravnost za pandemiju (PPP) predstaviće se čelnicima G7 na samitu u maju i izneti mišljenje o tome kako postići cilj premijera Borisa Džonsona za razvoj vakcina protiv budućih bolesti u roku od 100 dana.

“Ova nova stručna grupa usmeriće naše napore u godinama koje su pred nama da svuda zaštitimo ljude od novih bolesti i da sačuvamo živote”, rekao je britanski ministar zdravlja, a prenosi Index.hr.

Na čelu novog tela biće glavni naučni savetnik britanske vlade Patrik Valans, a u njemu će biti i direktori kompanija koje su proizvele vakcine protiv koronavirusa – Astrazeneke, Fajzera, Džonson i Džonsona, kao i istaknuti naučnici.

B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: