Čižov: Zapad ne poznaje Rusiju

Stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj Uniji Vladimir Čižov ocenio je da je izveštaj Evropskog parlamenta o Rusiji „klasičan primer mešanja u unutrašnje stvari“, javlja Sputnjik.

“Mešanje u izborni proces, mešanje u politički život i, osim bacanja krivice na aktuelnu rusku vlast, precizirano je kakva bi trebalo da bude ruska vlada, kakav treba da bude ruski parlament, propisana su konkretni uputstva za Rusiju kako da promeni svoje izborno zakonodavstvo i slično“, rekao je Čižov.

On je skrenuo pažnju da izveštaj ne predstavlja zvanični stav EU.

Čižov tvrdi da je rezolucija Evropskog parlamenta „puna očiglednih gluposti, faktografskih grešaka“, i kao primer naveo optužbe na račun Moskve da je ona razrušila sistem kontrole naoružanja.

„Kao da je Rusija uništila Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, kao da je Rusija izašla iz Sporazuma o otvorenom nebu“, dodao je ruski diplomata, aludirajući da su SAD te koje su prve napustile te sporazume.

„Ovako nadmen odnos, siguran sam, mnogi u našoj zemlji shvatiće kao uvredu za njihov zdrav razum i sposobnost da samostalno razmišljaju. Ako neko u Briselu misli da ovakve rezolucije mogu da podstaknu Ruse na antivladine proteste ili da nekako destabilizuju situaciju u našoj zemlji, moram reći da oni slabo poznaju Rusiju i ruski narod. Naši građani su dovoljno svesni i politički pismeni ljudi da bi se primili na ovakve stvari „, rekao je Čižov.

Evropski parlament je nedavno doneo rezoluciju u kojoj se traži pooštravanje politike prema Rusiji i da se ne priznaju rezultati izbora za Dumu ako bude kršenja procedura.

Danas

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar