Francuske vlasti planiraju do Olimpijskih igara masovnu kontrolu cena usluga širom Francuske

Izvor:

Francuske vlasti planiraju da izvrše kontrolu nad 10.000 hotela i restorana širom Francuske uoči Olimpijskih igara u Parizu sledeće godine da bi sprečili masovna poskupljenja usluga tokom Igara.

Ministarka turizma Olivia Gregoar je danas saopštila da će svih 1.600 hotela u Parizu do leta pregledati Agencija za kontrolu prevara.

Agencija za kontrolu prevara je rekla da će kontrole biti usmerene na hotele, nameštene stanove i kuće za iznajmljivanje, kampove, restorane, kafiće i kamione za uličnu prodaju hrane.

Image by Gerhard Bögner from Pixabay

Francuski mediji izvestili su prošlog meseca da je turistička kancelarija Pariza zabeležila nagli porast cena usluga hotela za čak 314 odsto za ponudu tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara. Tada će prosečna cena noćenja u regionu Pariza porasla sa 169 evra u julu 2023. godine, na 699 ​​evra u vreme Igara.

Gradski sekretarijat za turizam predviđa da bi do 15,9 miliona ljudi moglo da poseti region Pariza tokom perioda jul-septembar.

​U Francuskoj se cene hotela određuju slobodno i neće biti ograničene tokom Igara, ali se francuske vlasti nadaju da će inspekcije držati cene pod kontrolom.

Govoreći za Sud Radio, ministarka Gregoar je rekla da bi vlasnici preduzeća mogli biti “strogo sankcionisani” ako se utvrdi da krše propise, rekavši da će cene soba morati da budu propisno istaknute i da cene koje plaćaju klijenti ne mogu biti veće od oglašenih.

Olimpijske Igre u Parizu 2024. godine trajaće od 26. jula do avgusta, a 11. Paraolimpijske igre će se održati od 28. avgusta do 8. septembra.

Agencija za kontrolu prevara je objavila da je ove godine pregledano više od 1.700 hotela i odmarališta u Francuskoj, od čega 600 u Parizu, i da je u 70 odsto pregledanih objekata utvrđen bar jedan prekšaj, uključujući neobjavljivanje cena ili netačne ocene kvaliteta.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare