Hiljade umetnika podržalo Sandersa

Hiljade umetnika podržalo Sandersa

Hiljade umetnika podržalo Sandersa

Više od 1.600 umetnika, dizajnera, kritičara, kustosa, muzičara, izvođača, pisaca i drugih profesionalaca iz oblasti umetnosti zvanično je podržalo senatora iz Vermonta i demokratskog predsedničkog pretendenta Bernija Sandersa u trci za predsednika Sjedinjenih Država.

Pismo podrške je objavila organizacija Umetnici za Bernija (Artists4Bernie). Među potpisnicima su Nan Goldin, Rajan Mekginli, kara Voker, Arijana Rejnes, Kevin Bejsli, Hana Blek.

„Berni Sanders predvodi pokret radničke klase koji prevazilazi etničku, generacijsku i geografsku pripadnost. Umetnici i radnici u kulturi su većinom radnici prekarijata – često u teškoj situaciji bez beneficija, finansijske sigurnosti i izloženi hirovitosti tržišta“, navodi se u pismu, gde se dalje nabrajaju Sandersova obećanja iz predizborne kampanje, koja se dovode u vezu sa boljim društvom sa više jednakosti.

„Medicinska briga za sve, univerzalna pomoć za decu, ukidanje studentskih dugova i besplatni javni koledži su samo neke od progresivnih promena koje podržavamo i koje će doprineti većoj jednakosti“, piše u pismu u kojem se ističe i podrška Sandersovoj spoljnoj i unutrašnjoj politici i, iznad svega, njegovoj „nepoljuljanoj etici“.

Predsednik Donald Tramp je svake godine od kako je na položaju tražio rezanje nacionalnih fondova za umetnosti i humanističke nauke.

Danas

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare