Ilon Mask kupio Tviter za 44 milijarde dolara!

Izvor:
Direktno.rs, Foto: Printscreen, Logo

Ilon Mask, vlasnik “Tesla Motorsa” i “SpaceX”, inače najbogatiji čovek na svetu, kupio je društvenu mrežu Tviter za 44 milijarde dolara.

Tviter je večeras objavio da je prihvatio Muskovu ponudu.

Da podsetimo, Ilon Mask je početkom aprila kupio 9,2 odsto akcija Tvitera. Nakon ove objave vrednost deonica Tvitera porasla je za više od 25 procenata. Mask je tada postao jedan od najvećih deoničara kompanije, budući da je posedovao četiri puta više deonica od osnivača Tvitera Džeka Dorsija, čiji je udeo 2,25%.

“Tviter mora da postane privatna kompanija”

Nedelju dana nakon što je kupio deonice, Mask je dao ponudu za kupovinu Tvitera, te je rekao da će, u slučaju da njegova ponuda ne bude prihvaćena, razmisliti o svojoj poziciji deoničara.

– Odlučio sam da ulažem u Tviter jer verujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora širom sveta, a smatram da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju – napisao je Mask u prijavi finansijskom regulatoru, prenosi BBC.

– Međutim, nakon što sam investirao, shvatio sam da kompanija u sadašnjoj formi neće ni napredovati ni služiti ovom društvenom imperativu. Tviter mora da postane privatna kompanija. On ima ogroman potencijal, a ja ću ga osloboditi – dodao je.

Ima više od 80 miliona pratilaca na Tviteru

Mask je jedan od najpopularnijih korisnika Tvitera, sa više od 80 miliona pratilaca. Često objavljuje i detalje o svojim kompanijama, zbog čega je u više navrata bio optužen za manipulisanje tržištem, a protiv njega je bilo pokrenuto i nekoliko istraga.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare