Lukašenko: Moram da zovem Putina! Ovo nije pretnja samo za Belorusiju

Lukašenko: Moram da zovem Putina! Ovo nije pretnja samo za Belorusiju

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se agresija protiv Belorusije razvija po određenom scenariju, te da bi što pre trebalo da stupi u kontakt sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, jer ta pretnja više nije uperena samo protiv njegove zemlje.

– Moram da stupim u kontakt sa Putinom, predsednikom Rusije, kako bi razgovarao o tome. Ova pretnja više nije uperena samo protiv Belorusije – rekao je on.

Lukašenko je istakao i da odbrana Belorusije danas predstavlja ujedno i odbranu Savezne Države Rusije i Belorusije.

Aktuelni predsednik Belorusije je takođe rekao i da sa žaljenjem prati svakojaku informaciju koja kruži o njemu, te da takve laži stvaraju „podmuklu atmosferu u narodu“.

– Oni koji šetaju po ulicama, to i ne mogu da razumeju, razumeju oni koji tim šetnjama koordinišu. Nekada to rade čak i profesionalno – u pitanju su montaže, lažne informacije. Ispostavlja se da imam i kuću u Moskvi. Evo, želim javno da kažem, ako ste pronašli neku tamo moju kuću u Moskvi, slobodno je uzmite – rekao je on.

Lukašenko: Moram da zovem Putina! Ovo nije pretnja samo za Belorusiju
Printscreen

Lukašenko je kao primer naveo i lažnu informaciju koja je nedavno bila objavljena da je on navodno napustio zemlju.

– Ispostavilo se čak i da sam napustio zemlju, pa da sam čak i umro ili se razboleo. To se sve vrti. Međutim, zarad čega? Da bi se u narodu napravila podmukla atmosfera. E pa neće uspeti. Nećemo dozvoliti – zaključio je on.

Sputnjik, Vesti online

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare