Medvedev: Oštrije kazne za strane agente

Izvor:
Mondo.rs, Foto: Printscreen

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev pozvao je na uvođenje strože odgovornosti za strane agente u Rusiji.

Dmitrij Medvedev, bivši predsednik i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, pozvao je na uvođenje strože odgovornosti za strane agente u Rusiji.

“Prestanite da pričate gluposti, posebno u periodu specijalne vojne operacije i neograničenih antiruskih sankcija. A na zakonodavnom nivou treba uvesti precizniju klasifikaciju i strožiju odgovornost za strane agente”, naveo je Medvedev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, odgovarajući predlog zakona je već podnet Državnoj dumi.

“Aktivnosti stranih agenata u Rusiji moraju da se stave pod strožu kontrolu i da budu totalno transparentne za naše društvo”, dodao je Medvedev.

Državna duma je još ranije predložila da se izmeni deo 2 čl. 207.3 Krivičnog zakonika Rusije i pooštriti kaznu za strane agente za dezinformacije o vojsci. Ruski predsednik Vladimir Putinnaložio je Ministarstvu pravde da zajedno sa Generalnim tužilaštvom i Savetom predsednika Rusije do 1. maja analiziraju i revidiraju zakon o stranim agentima, uključujući i u pogledu mogućeg isključenja organizacija iz registra.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare