Moskva zatvara škole

Moskva zatvara škole

Moskva zatvara škole

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je da će od 21. marta do, najmanje, 12. aprila sve škole biti zatvorene zbog epidemije koronavirusa. Do 21. marta roditeljima je prepušteno da sami odluče da li će deca ići na nastavu, javlja AFP.

Biće, takođe, zabranjene sve vanškolske aktivnosti, a zabranjena su i “sva sportska, kulturna ili edukativna okupljanja” na otvorenom prostoru dok je za skupove u zatvorenom prostoru broj prisutnih ograničen na 50.

Gradonačelnik je pozvao starije Moskovljane i osobe koje su potencijalno najizloženije riziku zaraze da “ne napuštaju svoje stanove osim u slučaju nužde”. Roditeljima je uputio poruku da sa decom izbegavaju odlaske u tržne centre, parkove i druge javne prostore jer “zatvaranje škola ne znači produženje raspusta, već meru dobrovoljne izolacije”.

Moskva zatvara škole
Pixabay

Moskva je takođe odlučila da proširi listu zemalja iz kojih po ulasku u Rusiju osobe moraju da idu u samoizolaciju. Do sada se ova mera odnosila samo na azijske zemlje i evropske koje su najviše pogođene virusom. Njima se sada pridružuju SAD, Velika Britanija, sve zemlje članice EU, Ukrajina i Belorusija.

Broj obolelih od koronavirusa u Rusiji je od juče do danas porastao sa 63 na 93 osobe. Većina ih je registrovana u Moskvi.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare