Počela probna ČETVORODNEVNA radna nedelja u Irskoj

Izvor:

Hiljade radnika u Irskoj radiće četiri dana nedeljno bez umanjenja plate, u okviru međunarodnog probnog sistema rada

Irska se pridružila Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu i jedina je članica EU u kojoj će se tokom šest meseci sprovoditi pilot projekat, kako bi se istražio uticaj kraće radne sedmice.

Radnici koji će učestvovati u toj inicijativi primaće 100 odsto plate za 80 odsto svojih prethodnih radnih sati, ali uz obavezu da održe 100 odsto produktivnosti.

Program sprovodi orgnizacija “Četiri dana nedeljno globalno”, u saradnji sa drugim grupama iz civilnog sektora i istraživačima sa Univerziteta Oksford, Kembridž i Bostonskog koledža.

Organizatori projekta će pratiti nivo produktivnosti, uticaj na životnu sredinu i rodnu ravnopravnost u organizacijama koje učestvuju, a rezultate će objaviti 2023. godine.

“Analiziraćemo kako zaposleni reaguju na dodatan slobodan dan, u pogledu stresa i izgaranja na poslu, zadovoljstvo poslom i životom, zdravlje, spavanje, korišćenje energije, putovanje i mnoge druge aspekte života”, izjavila je glavna istraživačica programa i profesorka sociologije na Bostonskom koledžu Džulijet Šor.

Ona je rekla da se četvorodnevna radna nedelja smatra politikom trostrukih benefita – za zaposlene, kompanije i klimu, kao i da će sve to biti obuhvaćeno ovim istraživanjem.

Inicijativi se priključilo najmanje 17 irskih organizacija različitih veličina iz raznih sektora.

U projektu će učestvovati i 70 organizacija u Velikoj Britaniji.

Slični programi su ranije realizovani u drugim zemljama, ili pojedinačnim kompanijama. Na Islandu je takav projekat sprovođen od 2015. do 2019.

“Kako izlazimo iz pandemije, sve više i više kompanija prepoznaje da je kvalitet života nova granica za konkurenciju i da je skraćeno radno vreme i rad fokusiran na rezultate sredstvo koje im daje konkurentsku prednost”, izjavio je izvršni direktor grupe “Četiri dana nedeljno globalno” Džo O’Konor..

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar