Profesorka koja je bolovala od korone preminula tokom predavanja

Profesorka koja je bolovala od korone preminula usred predavanja

Paola De Simon, 46-godišnja profesorka iz Buenos Ajresa, držala je virtuelno predavanje svojim studentima iz svoje kuće, jer je bolovala od covida-19. Agencije i mediji prenose da je usred časa kolabirala i da je umrla pre nego što je pomoć stigla do nje.

Prvi koji je uspeo da stigne do nje, bio je njen suprug, inače lekar, ali Paola De Simon u tim je trenucima već bila mrtva, prenosi New York Post citat iz lokalnog Diari Mes. Univerzitetska profesorka, koja je predavala istoriju 20. veka, u trenucima pre kolapsa bila je usred predavanja studentima preko kamere iz svog stana.

U jednom trenutku požalila se da ima problema s disanjem, na šta su njeni studenti zatražili da im brzo da adresu kako bi mogli da jave hitnim medicinskim službama.

“Ne mogu”, jedva je izustila i potom se srušila, navode mediji.

Da ima problema sa zdravljem, De Simone nije skrivala.

“Vrlo je teško. Ovde sam (kod kuće s virusom) duže od četiri nedelje, a simptomi nikako ne prolaze… Moj suprug je već iscrpljen od toliko posla”, prenose mediji njenu objavu na Twitteru.

Ana Brecia, njena 23-godišnja studentkinja, opisala je De Simonine poslednje trenutke:

“Počela je rekavši da ima upalu pluća. Primetili smo da joj je lošije nego na ranijim predavanjima. U jednom trenutku više nije bila u stanju da menja slajdove, nije mogla da govori i počela je da gubi ravnotežu.”

Profesorka koja je bolovala od korone preminula

Profesorka koja je bolovala od korone preminula

Washington Post navodi izjave ljudi koji su je poznavali i svedočili da je bila studentima posvećena profesorka, što su oni cenili i voleli je.

U Argentini je, prema podacima Univerziteta Džon Hopkins, do sada zabeleženo više od 450.000 obolelih od covida-19, od čega je umrlo više od 9.000 ljudi.

N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare