Putin neće čestitati Bajdenu

Putin neće čestitati Bajdenu
Printscreen

Rusija smatra da je ispravno da se sačeka da u Americi i zvanično budu saopšteni rezultati izbora za predsednika, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na pitanje novinara kada će ruski predsednik čestitati novom američkom predsedniku.

Upitan zašto je Putin aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu čestitao prošli put odmah nakon izbora, dok Džozefu Bajdenu nije, Peskov objašnjava da je sada najavljeno da će pred sudom biti osporeni rezultati, prenosi Sputnjik.

„Razlika je očigledna. Vidite da tamo predstoje neke pravne procedure koje je najavio aktuelni predsednik, zato se situacija i razlikuje. Zato smatramo da je korektno sačekati zvaničnu objavu. Tada (na prethodnim izborima) nije bilo najave da će se pred sudom osporavanja rezultata“, rekao je Peskov.

Peskov je, međutim, rekao da je Rusija spremna da sarađuje sa bilo kojim američkim predsednikom i nada se da će sa novim američkim liderom uspeti da uspostavi dijalog i postigne dogovor o normalizaciji bilateralnih odnosa.

„Predsednik Putin je više puta rekao da će poštovati bilo koji izbor američkog naroda i da će biti spreman na saradnju sa bilo kojim izabranim američkim predsednikom. U svakom slučaju, nadamo se da ćemo sa novim predsednikom uspeti da uspostavimo dijalog i dogovorimo se o normalizaciji bilateralnih odnosa. Tim pre što se veliki deo tih bilateralnih odnosa – imajući u vidu stabilnost i bezbednost – tiče ne samo naših naroda, već praktično čitavog sveta“, rekao je Peskov.

Bajden je u nedelju proglasio svoju pobedu na izborima, nakon što su to uradili i američki mediji, a aktuelni predsednik Tramp je uzvratio da je daleko od toga da su izbori završeni i da će pravdu tražiti na sudu.

Izvor: Sputnjik, Foto: Printscreen

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Nigerijac Džimi kandidat za gradonačelnika Štipa

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar