Putin: Pobeda će biti naša, kao i 1945.

Izvor:
Vesti online, Foto: Printscreen

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je bivšim sovjetskim narodima čestitao 77. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu i poručio da će “kao i 1945. pobeda biti naša”.

Putin je uputio čestitke liderima i građanima Azerbejdžana, Belorusije, Jermenije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, Donjecke narodne republike, Luganske narodne republike, kao i narodima Gruzije i Ukrajine.

On je naveo da na današnji dan “odajemo počast i poštovanje vojnicima i snagama iz pozadine koji su slomili nacizam po cenu nebrojenih žrtava i nevolja”, poželevši da nove generacije budu dostojne sećanja na svoje očeve i dedove.

“Danas je zajednička dužnost da se spreči oživljavanje nacizma koji je doneo toliko patnje ljudima različitih zemalja. Neophodno je sačuvati i preneti potomstvu istinu o događajima iz ratnih godina, zajedničkim duhovnim vrednostima i tradiciji bratskog prijateljstva”, navodi se u poruci.

Putin je u porukama “liderima Donjecke i Luganske narodne republike” istakao da se “danas naši vojnici, kao i njihovi preci, bore rame uz rame za oslobođenje svoje domovine od nacističke prljavštine”, izrazivši uverenje da će kao i 1945. pobeda biti naša”.

U poruci upućenoj veteranima Drugog svetskog rata i građanima Ukrajine, Putin je naveo da je nedopustiva osveta ideoloških naslednika onih koji su poraženi u Drugom svetskom ratu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare