Suđenje o opozivu Trampa u Senatu odloženo za početak februara

Suđenje o opozivu Trampa u Senatu odloženo za početak februara

Lideri demokrata i republikanaca u američkom Senatu saglasili su se da odlože suđenje o opozivu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za dve nedelje, što bi gornjem domu Kongresa dalo više vremena da se usredsredi na agendu predsednika Džoa Bajdena i potvrdu kandidata za njegov kabinet.

Kako prenosi danas Glas Amerike Lider demokratske većine u Senatu, Čak Šumer rekao je da će suđenje početi tokom druge nedelje februara, što je pozdravio republikanski lider Mič Mekonel.

Kako je ranije najavljeno, Predstavnički dom trebalo bi formalno da prosledi optužnicu Senatu u ponedeljak, što bi obično označilo početak suđenja.

Međutim, Šumer je naveo će novi vremenski okvir omogućiti Senatu da preduzme brzu akciju u pogledu ključnih članova novog kabineta i drugih pitanja, što će članovima Predstavničkog doma koji će izneti argumente protiv bivšeg predsednika, kao i Trampovom pravnom timu, dati više vremena da se pripreme za suđenje.

„Tokom tog perioda, Senat će nastaviti da obavlja ostale dužnosti, kao što je razmatranje kandidata za kabinet i zakonskog predloga o pomoći milionima Amerikanaca koji pate tokom ove pandemije“, rekao je Šumer.

Beta

AKTUELNO
Nastavi čitanje [...]
Pročitajte još  SVA ZLA MEDLIN OLBRAJT Žena koja je poznata po frazi "odvratni Srbi" i zagovaranju agresije protiv Srbije
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare