Tramp neće svedočiti na suđenju o opozivu u Senatu

Tramp neće svedočiti na suđenju o opozivu u Senatu

Bivši američki predsednik Donald Tramp neće se odazvati pozivu da svedoči na suđenju o opozivu u američkom Senatu koje počinje sledeće nedelje, izjavio je njegov savetnik Džejson Miler – označivši taj proces kao neustavan, prenosi Glas Amerike (VOA).

Demokrate u Predstavničkom domu, koji imaju ulogu tužioca na predstojećem suđenju Donaldu Trampu u Senatu, zatražili su od bivšeg predsednika SAD da svedoči naredne nedelje o svojim postupcima pre nego što su stotine njegovih pristalica izvele smrtonosni napad na Kapitol.

Trampovi pravni savetnici u odgovoru na zahtev demokrata nisu precizirali da li će se bivši predsednik odazvati pozivu, navodeći da su optužbe protiv njihovog klijenta neosnovane.

Predstavnički dom je prošlog meseca opozvao Trampa po optužbi da je podsticao pobunu tokom govora ispred Bele kuće u kojem je pozvao svoje pristalice da se „bore“ protiv njegovog poraza na izborima.

Trampove pristalice su posle Trampovog obraćanja nasilno upale u kompleks američkog Kapitola da bi sprečile potvrdu pobede predsednika Džoa Bajdena i sukobile se sa policijom, dok su članovi Kongresa bili primorani da se sklone na bezbedno.

Pet osoba, među kojima i jedan policajac, preminulo je tokom nasilja.

Trampovi advokati su ove nedelje odbacili optužbe, tvrdeći da je Tramp „savesno obavljao dužnost predsednika“.

Beta

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare