19/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Zaharova: Nema reakcije Zapada na sletanje aviona u Berlin

Marija Zaharova Foto:EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY

Zaharova: Nema reakcije Zapada na sletanje aviona u Berlin

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nagovestila je danas izostanak bilo kakve reakcije zapadnih zemalja na vanredno sletanje aviona kompanije Rajaner na letu iz Dablina za Krakov u Berlinu.

„Avion je juče hitno sleteo, a vesti su stigle tek danas, kako to? Kako je moguće da smo o tome saznali iz saopštenja kompanije, a ne sa zvučnika NATO-a? Da li neko zahteva međunarodnu istragu?“ napisala je Zahrova.

„Kako se to može dogoditi nakon što je Zapad nedelju dana histerisao posle sličnog incidenta koji se dogodio istom avio-prevozniku u Minsku“, zapitala je Zaharovala, te primetila: „Ali, hej, ne razumeš, ovo je nešto drugačije“.

Podsetimo, avion kompanije Rajaner na relaciji Dablin-Кrakov prinudno je sleteo prethodne noći u Berlin posle dojave o bombi, preneli su nemački mediji i dodali da su putnici posle provere nastavili let.

Slična situacija dogodila se u julu 2020. godine. Avion Rajanera na istoj relaciji Dablin-Кrakov prinudno je sleteo u London posle dojave bombi za koju se kasnije ispostavilo da je bila lažna.

Nova.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: